Er is door judoka’s van Bos/Meester gejudood in Baarn en Anna Pauwlona.
Het sterk bezette Hooglands toernooi in Baarn leverde aan aantal prijzen op, Alex Bos en Joël van Os werden beide eerste, Sylvan Touw, Ferron Touw werden tweede. Derde prijzen waren er voor Jelmer Touw, Marco de Vent en Michele Mensonides.
Alex stond goed te judoen en is vooral verbeterd in het grondwerk.
Joël maakt veel gebruik van o uchi gari, maar was soms nog wat gehaast in het afwerken van zijn technieken op de grond.
Sylvan is staande gegroeid en wint veel partijen op de grond.
Jelmer kwam de eerste partij 3 keer in een verwurging, waarbij hij de laatste keer moest aftikken en won daarna wel al zijn partijen.
Marco verloor de eerste partij. Daarna ging hij actiever en met meer overtuiging judoen en won al zijn partijen.
Michelle verloor haar eerste partij omdat ze steeds met dezelfde worp in kwam en overgenomen werd. Daarna won ze al haar partijen met sterk grondwerk.
Job Schimmel verloor de eerste van de latere kampioen en kreeg de tweede partij te snel een ippon tegen. Hij is te licht in de nieuwe gewichtklasse.
Ischa van Marle moest wennen aan zijn nieuwe klasse.
Martijn Heutink verloor omdat hij te mooi wilde judoen en te weinig voor de winst ging.
Nicky Meijer had ook moeite met zijn gewicht.
Tijmen Brinkkemper stond sterk te judoën, maar maakte 2 keer een domme actie, waarbij hij zichzelf op zijn rug wierp.
Tessa Wormer behaalde de 4e plaats.
Ferron had een mentaal zware dag. Na een lange dag wachten en op zijn gewicht letten bleek hij toch 6 ons te zwaar, terwijl hij ’s morgens nog goed was. Na een flink eind hardlopen mocht hij toch in zijn klasse meedoen. Hij speelde goed. In de finale had hij pech. Zijn tegenstander dook voortdurend op de buik waardoor hij geen score kon maken. Ook het van de grond optillen werd niet gewaardeerd. De laatste 5 seconden kreeg hij een onduidelijke koka tegen (geen van beide judoka’s viel). Soms verlies je op een niet terechte manier en dat is niet leuk, maar door hier al jong mee om te leren gaan wordt je incasseringsvermogen groter.

Bekijk de foto’s in het Fotoalbum

In Anna Pauwlona werd het ontwikkelingstoernooi van de afdeling Noord-Holland-Noord gehouden waar Jasper van Marle eerste werd in de klasse -27 kg.
Jasper van Marle