Zondag 11 februari hebben we niet zo succesvol gespeeld in de West Friese jeugdcompetitie.
Het team was niet compleet, omdat we enkele judoka’s misten vanwege blessures of andere bezigheden. Ja, dit kost ons punten.

De eerste wedstrijd tegen Dojo ’t Loo verloren we omdat de tegenstanders flink vooruit zijn gegaan in de pakking. Zij hebben geleerd onze pakking te blokken door de rechter arm uit te strekken. Onze judoka’s moeten hier dus een antwoord op leren. Hier gaan we meteen maandag mee aan de gang.
De tweede wedstrijd tegen Frits van der Werff stonden onze judoka’s tegen een fel en verbeten strijdende ploeg.
Ian was voor de eerste keer mee dus daar konden we geen punt van verwachten. Kyran was net als de andere judoka’s net naar een hogere gewichtklasse en wist niet te winnen.Toen Ferron ook nog door zijn eigen actie ippon tegen kreeg en Jelmer zijn tegenstander niet kon werpen verspeelden we de partij. Joël speelde nog wel een goede partij maar verloor de  laatste 5 seconde op koka. Alex won ondanks dat hij ziek was. Laurens begon heel sterk, maar verloor naarmate de partij langer duurde. Sylvan had geen tegenstander en Bastiaan vocht verbeten, maar kon niet winnen.
De derde wedstrijd tegen Rietdijk konden we ook niet winnen.
De laatste wedstrijd tegen Kodokan moest dus gewonnen worden.
Het verlies van Ian en Kyran was ingecalculeerd. Daarna kreeg de ploeg vleugels. Ferron, Jelmer en Joël wonnen met hard judoën. Alex scoorde binnen 5 seconden met Ko uchi gari. Job en Sylvan wonnen overtuigend en Bastiaan heeft de mooiste overwinning van de dag behaald, door te winnen van een tegenstander waar hij nog nooit van gewonnen heeft.

De laatste overwinning zorgde ervoor dat iedereen toch nog met een goed gevoel naar huis ging. Maar wat hebben we een paar vaste judoka’s gemist.