Sensei Takahashi geeft maandag 23 april van 18.45 tot 20.30 uur een trainingstage  voor onze judoka’s vanaf 12 jaar in Enkhuizen . Hij zal een speciale techniektraining geven, waarbij hij vanuit de basis technieken een aantal randori toepassingen zal behandelen. De les zal gericht zijn op de leeftijd -15, -17 jaar, maar onze oudere judoka’s kunnen ook meedoen.
Het komt maar zelden voor dat een Japanse leraar naar Nederland komt om les te geven. Wie deze stage wil volgen moet zich van tevoren bij mij aanmelden. Er worden ook een aantal judoka’s van andere clubs uitgenodigd.

Op initiatief van het CIOS in Haarlem geeft sensei Takahashi van 12 tot 24 april trainings stages in het Kodokan Kata. Ik breng deze weken onze Japanse gast  heel Nederland door om stages te verzorgen en help hem daarbij.
Deze stages zijn bedoeld voor judoka’s die het Nage no kata al redelijk beheersen. De stages zijn nog te bezoeken op het CIOS in Haarlem op :

  • Donderdag 19 april  van 10.00 tot 12.00 uur
    4e en 5e serie nage no kata + ? Kosten € 15 ,-
  • Zondag  22 april van 9.30 tot 13.30 uur
    Kosten  € 22,50 (van tevoren bij mij aanmelden).

Ik heb nu al een paar stages bezocht en weet dat Takahashi het kata zeer duidelijk en gedreven instrueert. Hij geeft niet alleen het voorbeeld van tori, maar legt juist het accent op de uitvoeringswijzwe van uke. Voor uke is een zeer belangrijke rol weggelegd in het kata. Verder weet hij heel duidelijk aan te geven waarom bepaalde technieken op deze wijze uitgevoerd worden en vertelt hij veel over hoe uke en tori elkaar aan moeten voelen. Hij heeft het kata echt doorleeft. Dit maakt het razend interessant om zijn lessen te volgen. Ze zijn zeer de moeite waard.

Door de goede band die ontstaan is, is Takahashi ook bereid een stage in Enkhuizen te verzorgen.