Onvoorspelbare resultaten in eerste ronde van de jeugd west friese competitie

23 september hebben we de eerste ronde van de jeugd west friese competitie in Heiloo gespeeld.
De eerste wedstrijd tegen Judo Yushi konden onze judoka’s het goed wedstrijdritme niet goed vinden. Door het hoge ritme en het harde judo van Judo Yushi verloren een aantal van onze judoka’s de wedstrijd onverwacht ( 12-6 ).
De tweede wedstrijd tegen Kodokan was teleurstellend. Jeffrey Loesberg won, Melle van der Ham verloor. Ferron Touw was nog aangeslagen van de eerste partij en verloor. Tijmen Brinkkemper kwam te dicht bij zijn tegenstander en werd getild. Timo de Jager verloor op het laatste moment met een yugo. Tristan Hermans won met ippon, Job Schimmel was goed op dreef en won ook. Alex Bos won overtuigend. De laatste wedstrijd moest Laurens Olfers het gelijk zien te houden, maar kreeg een straf omdat hij te lang aan 1 kant pakte. Deze teamwedstrijd is door de jongste judoka’s taktisch verkeerd gespeeld ( 10-8 ).

De derde wedstrijd tegen Ben Rietdijk was ook spannend. Jeffrey Loesberg begon met een mooie heupworp, maar werd de tweede keer overgenomen. Ferron Touw won met een aantal harde worpen. Tijmen Brinkkemper en Timo de Jager verloren met ippon. Alex Bos won met ippon en Nils de Koff verloor met een yugo. Alle druk kwam nu op Michelle Mensonides die in ieder geval gelijk moest spelen. Michelle won met yugo en haalde zo de (10- 8 ) overwinning binnen.

De teams waar we normaal van kunnen winnen verloren we van en vice versa. Hieruit blijkt hoe spannend de competitie dit jaar zal worden. Het niveau ligt heel dicht bij elkaar.