Zaterdag 10 november hebben we de eerste ronde in de hoofdklasse van de westfriese senioren competitie in de Extranhal gedraaid.

In de eerste wedstrijd werd er overtuigend van het team van Tom van der Kolk uit Alkmaar gewonnen 13(47)-7(15).
Tristan Hermans won met waza ari. Alex Bos maakte snel ippon. Nick Kapinga liep de laatste seconden nog op een schouderworp voor yugo. Sylvan Touw speelde gelijk. Geert Tonkes won met ippon. Kevin Kishna speelde een goede partij, maar het bleef gelijk. Robin Mak maakte een schitterende ippon met een sumi gaeshi toen zijn tegenstander op twee knieën dook. Arjan speelde gelijk ondanks dat hij zijn tegenstander in het publiek bij Hans Meester op schoot wierp, waardoor ze met z’n drieën door de stoel heen zakten. Pascal Proper had geen tegenstander en won dus ook met Ippon, Alex de Jager hield het lang gelijk , maar verloor jammer genoeg de laatste seconden met Ippon.

De tweede ronde speelden we tegen Judo Yushi uit Hoofddorp. Bij de jeugd hebben we altijd wat problemen als we tegen dit team moeten. Job Schimmel kwam in het team voor Nick Kapinga en Alex Bos speelde een gewichtscategorie hoger. Zeven wedstrijden op rij werden met vol ippon gewonnen. Iedereen had wel door dat dit een verpletterende overwinning zou worden. Arjan Minnes speelde een goede wedstrijd, maar kon zijn tegenstander niet lekker werpen. Hij won wel met een koka. Pascal Proper speelde met zijn tegenstander door hem elke keer over te nemen als deze in kwam. In de laatste partij werd de eer van Judo Yushi nog net gered. Het was een enorme overwinning voor Bos-Meester 18(83)- 2(10).