Op het internationaal sterk bezette Dutch Open Espoir toernooi heeft Jelmer Touw de derde plaats veroverd. In de eerste partij ontmoette hij al direkt de latere kampioen. Daarna won hij alle partijen op rij.
Tristan Hermanns was zondag ook goed op dreef. Hij eindigde als 7e waardoor hij toch al wat punten scoort voor de ranglijst van de EK.
Voor Tom de Vries verliep het toernooi niet goed. Hij kreeg 2x hansokumake voor het been pakken. Brian Krops deed wel een goede ervaring op maar moest doorschuiven naar een hogere gewichtsklasse en had daardoor weinig kans.
De eerste dag werd ook goed ervaring opgedaan door onze judoka’s. Alex Bos eindigde op de vijfde plaats als jongste in de nieuwe leeftijdsklasse. De eerste 2 partijen won hij binnen een halve minuut. Daarna kwam hij tegen een heel sterke oudere Fransman die hem fysiek leeg trok.
Daarna moest hij partij op partij maken met weinig rust. Hijversloeg een Pool en een Belg, maar het koste hem te veel kracht om voor de derde prijs Ferry Fermont te kunnen verslaan. Michéle Mensonides heeft 2 partijen gewonnen en 2 partijen verloren.
Ferron Touw had pech en liep na een aantal partijen in een worp. Via de herkansing kwam hij nog terug naar de 5e plaats waar hij zijn knie blesseerde.
Tijmen Brinkkemper, Joël van Os en Timo de Jager hadden een zwaar toernooi en moeten nog een aantal punten verbeteren.