Tijdens de Open Waterlandse in Purmerend zijn 18 judoka’s van BOS judo Westfriesland actief geweest. Maar liefst 11 judoka’s vielen in de prijzen. In een goede ambiance werd er in 4 blokken gejudood. Pas om 18.30 was het toernooi afgelopen. Het viel op dat er veel sterke judoka’s van verschillende judoscholen aanwezig waren.

In het eerste Blok behaalde Indio Offringa en Anko van der Ham een derde plaats. De mannen moesten er flink voor knokken en de prijzen waren verdiend!

In het tweede blok waren er betere resultaten. Brian Sikkens, Melle van der Ham en Ryan Sijm werden overtuigend kampioen en lieten alledrie prima judo zien. Een tweede plek was er voor Jefrey Loesberg die bij Melle in de poule zat en eveneens goed op dreef was. Dorus Rood, die wat minder wedstrijdervaring heeft werd heel knap tweede.

In het derde blok werd Andrew van der Berg in een pittige poule toch eerste. Vanaf het begin geloofde hij erin en draaide prima! Zijn broer George van der Berg die dit keer in een andere poule ingedeeld zat, moest aantreden tegen een aantal oude bekenden van vorig jaar en behaalde een tweede plaats.

In het laatste blok traden Iris Benjamins en Tijmen Brinkkemper aan. Voor Tijmen was het een druk weekend nadat hij de dag ervoor in Eindhoven was geweest. Hij behaalde een tweede plaats. Iris Benjamins werd kampioen.

De overige judoka’s hebben allemaal hun best gedaan en hadden een leerzame dag.

10e Open Waterlandse