Afgelopen zaterdag is alweer de 5de ronde van de regiocompetitie gehouden. Dit keer mochten onze judoka’s aantreden in de zaal van Asahi San te Hippolytushoef.

Er waren aardig wat aanpassingen in het team, aangezien Timo de Jager, Joël van Os, Ferron Touw en Jelmer Touw er niet waren vanwege hun toernooi in Eindhoven. Met het gemis van deze (top)judoka’s was het afwachten hoe ons team zou draaien tegen Frits vd Werff, De Uitkomst en Asahi San. Voor de eerste keer in deze competitie kon ons team helaas niet met een volledige bezetting afreizen. In groep B konden wij de -46kg niet invullen, jammer want dan sta je meteen met 0-2 achter. Sven Dijkman, Andrew vd Berg en Ryan Sijm namen de plekken in van de judoka’s die in Eindhoven zaten. Zij deden dat uitzonderlijk goed, Sven en Andrew draaiden met zijn tweeën in de -38kg en Ryan Sijm kwam uit in de -46kg

Buiten deze drie aanpassingen waren er nog meer wijzigingen, want Sybren Luijt is aan het groeien en hij is dan ook uit de -24kg gegroeid. Dries Boulidam werd geselecteerd voor dit gewicht en hij stelde niet teleur, hij won alledrie zijn partijen klasse !!
Sybren schoof door naar de -27kg en ook hij deed het prima. Ian Weeland kwam uit in de -30kg, hij was bang dat hij na zijn verjaardag van de vrijdag daarvoor iets te zwaar zou zijn maar dat was gelukkig niet het geval. Jelmer Luijt die doorgeschoven was van de -27kg naar de -30kg stond eventueel klaar om in te vallen mocht Ian te zwaar zijn. Normaal gesproken zou Rénan van Dijk in de -34kg uitkomen, maar ook hij heeft “last” van de groei en hij was 1,5 kilo te zwaar voor deze categorie. Gelukkig was al aangegeven door Rénan zelf dat het moeilijk zou worden qua gewicht en Dirk Groen was meegekomen om eventueel de plek in te nemen. Dirk had het in de eerste twee wedstrijden lastig, maar won zijn laatste partij.

In groep B stond George vd Berg als gebruikelijk in de -34kg en was dan ook de eerste vaste kracht van het team die op zijn eigen plek stond. In de -38kg normaal gesproken de plek van Joël, stonden nu Andrew vd Berg en Sven Dijkman. Sven heeft twee partijen gedraaid en Andrew één, alledrie de partijen werden gewonnen. In de -42kg was Asena Simsek weer van de partij en draaide goede partijen. In de -46kg kwam debutant Ryan Sijm uit, hij zou eigenlijk in groep A uit moeten komen. Hij is namelijk geboren in 2000, maar draaide goed mee in de groep B. (1997 t/m 1999) Met een winstpartij en twee verliespartijen heeft hij het goed gedaan.

In groep C hadden wij niemand in de -46kg, dat was jammer maar het gemis werd goed opgevangen door de rest van de judoka’s In de -50kg stond als vanouds Shane Weeland, hij deed het prima maar verloor één wedstrijd omdat de scheidsrechter waarschijnlijk niet op de hoogte was van de nieuwe regels. Tot 2x toe, werd Shane bij de broek gepakt en getild in plaats van waarschuwingen/straffen voor zijn tegenstander werd er gewoon scores toegekend. Het is vervelend om te zien dat de nieuwe regels voor verwarring zorgen, hopelijk gaat dat in de toekomst beter.
 In de -55kg stond Thijs de Rijke, hij draaide een goede eerste partij en in zijn tweede partij had hij heel veel pech. Hij kwam met zijn hoofd in de mat en zijn nek maakte een hele vervelende knik. Gelukkig werd er adequaat gereageerd door de personen die er het dichtste bij waren. Thijs is daarna naar het ziekenhuis gegaan omdat hij toch nog veel last had. Gelukkig bleek later dat er geen wervelschade was, maar zijn nek had een aardige klap te verduren gekregen. Hopelijk valt het mee en ik wens hem dan ook beterschap toe, hopelijk zien we je snel weer op de mat. In de -60kg stond Raymon van Os, zijn eerste partij had hij geen tegenstander. In zijn tweede partij draaide hij een goede wedstrijd, na de officiële tijd stond het nog steeds gelijk en moest de golden score een winnaar opleveren. Raymon had tijdens de wedstrijd al wat schopjes gehad tegen zijn scheen en dat brak hem op in de extra tijd, hij verloor met een yuko. De laatste partij moest hij aan zich voorbij laten gaan, vanwege een behoorlijk ei op zijn scheen.

Ondanks alles werden de drie wedstrijden gewonnen en zijn wij nog steeds koploper, een superprestatie ! Het is ook goed om te zien dat er steeds meer mensen komen kijken naar de verrichtingen van ons team. De sfeer in het team is prima en de judoka’s moedigen elkaar steeds beter aan.