In Purmerend heeft het jeugdteam van BOS judo Westfriesland een lastige wedstrijddag achter de rug.  Het team bestond uit Indio Offringa, Isabella Wiebers, Anko en Melle van der Ham, Brian Sikkens, Andrew van den Berg, Tijmen Brinkemper, Jelmer Touw, Shane Weeland, Luca Verheijen en Janus Dikstaal. Daan Bär debuteerde als coach van het judoteam en had de lastige taak  iedereen goed te motiveren. In tegenstelling tot de vorige rondes was de overtuiging er vandaag niet en werden de verliespartijen bij sommigen op een gelaten manier geaccepteerd.
De eerste wedstrijd ging tegen de nr 1 van de competitie Judo Yushi. Bos Judo Westfriesland staat stevig op de 2e plaats en kon als enige ploeg een vroeg kampioenschap van deze ploeg dwarsbomen. Het resultaat was niet goed (4-14, 20-57). Jammer was dat we tijdens deze wedstrijd een open plek hadden op de -38kg. Op Jelmer en Indio  na verloor iedereen. In een aantal gevallen was dit niet nodig. De tweede wedstrijd ging tegen Tom van der Kolk. Isabel, Melle, Andrew en Jelmer wonnen hun partij. Brian knokte voor wat hij waard was in de -38kg en verloor helaas.  Wederom een verliespartij tegen Tom van der Kolk (8-10, 35-45). De laatste partij tegen Kodokan was een stuk beter en werd gewonnen (14-4, 56-15). Op Shane en Luca na won nu wel iedereen zijn partij. Beide judoka’s knokten wel hard en Shane verloor doordat de scheidsrechter zijn behaalde Yuko aan de tegenstander gaf.  Andrew, nu in de -38, won met overtuiging. Judo Yushi is nu al kampioen maar de tweede plaats is nog steeds heel goed haalbaar. Op dit moment hebben we een voorsprong van 4 punten. De laatste competitieronde tegen Ben Rietdijk, Hikari en Judo Yushi zal spannend worden. Niet onvermeld mag blijven dat Jelmer zich ontwikkelde tot een goede aanvoerder van het team en zijn best deed om iedereen betrokken te houden. Op naar de slotronde…….