6 februari 2010 was alweer de zesde ronde van de regiocompetitie. Deze ronde werd gehouden in het mooie complex van Body Action te Schagen. Zesde ronde en evenveel verschillende opstellingen van het team. Dit keer was Luca Verheijen de debutant in het team, hij verving Raymon van Os die helaas iets te zwaar was. Verder waren er nog aardig wat mutaties in het team. Door blessures van Timo de Jager en Ferron Touw schoven Andrew vd Berg en Joël van Os door naar zwaardere gewichten.

Dries Boulidam in de -24kg was voor de tweede keer opgesteld in het team en hij stelde niet teleur. Deze Kampioen is na zeven wedstrijden regiocompetitie nog steeds ongeslagen, hij won deze ronde drie partijen en speelde er een gelijk. Hij staat dan ook op 6x winst en 1x gelijk.

Sybren Luijt en Sanne Dollé namen de -27kg voor hun rekening. Ondanks dat Sybren net doorgeschoven is van de -24kg naar de -27kg heeft hij het prima gedaan. Sanne was behoorlijk zenuwachtig en presteerde dan ook niet zoals ze kan, ze heeft wel weer wat bijgeleerd.

Jelmer Luijt en Jouri Gijssen kwamen uit in de -30kg. Beide judoka’s hebben het goed gedaan en haalde de nodige punten binnen.

Dirk Groen en Benjamin Burghouwt zaten in de -34kg. Beide judoka’s hebben nog niet echt veel wedstrijdervaring en hebben het dan ook prima gedaan en de nodige ervaring opgedaan.

George vd Berg is de “veteraan” van het team, hij heeft tot nu toe nog alle wedstrijden meegedaan in de -34kg. Zijn ervaring betaalde zich dan ook uit in 4 overwinningen, prima gedaan.

Andrew vd Berg nam de plek in van Ferron Touw, die geblesseerd was, in de -38kg en deed dat prima. Met tactisch goed judo wist hij drie van zijn vier partijen te winnen. Uitstekend resultaat als je bedenkt dat Andrew met zijn gewicht eigenlijk makkelijk in de -34kg kon draaien.

Asena Simsek, alweer zo’n “veteraan” in het team, kwam uit in de -42kg. Zij deed wat zij altijd doet…winnen. Met drie winstpartijen in vier wedstrijden heeft zij het perfect gedaan.

Joël van Os kwam uit in de -46kg, Joël ging ook een klasse hoger judoën dan zijn eigenlijke gewicht om het gemis van Timo de Jager op te vangen. Joël heeft mooie partijen laten zien en de nodige punten voor het team opgepakt.

Jelmer Touw, een vaste waarde in de -46kg liet zien wat hij waard was. Met vier winstpartijen uit evenveel partijen kon het gewoon niet beter. De aanvoerder van het team nam de jongere judoka’s onder zijn hoede en motiveerde iedereen optimaal, fantastisch !

Shane Weeland kwam uit in de -50kg, ook Shane is al vanaf het begin bij het team en haalt de nodige punten. Deze ronde was daar geen uitzondering op, met drie winstpartijen uit vier wedstrijden heeft hij het goed gedaan.

Thijs de Rijke stond weer op zijn vertrouwde plek in de -55kg Na zijn lelijke val van afgelopen ronde was ik aangenaam verrast dat hij weinig tot geen last van nek meer had. Ondanks wat scheidsrechterlijke “dwalingen” wist hij toch twee partijen te winnen. Winst was vooral dat hij weer lekker op de mat stond en weer goed bezig was.

Luca Verheijen de debutant van deze ronde in de -60kg heeft een paar goede en zware partijen laten zien. Hij werd ook meteen opgenomen in het team en draaide goed mee.

Deze ronde werden Body Action, Budocentrum Julianadorp en Dun Hong verslagen. De Uitkomst was deze ronde net een maatje te groot voor ons en wonnen nipt (wedstrijdpunten 12/12 en judopunten 57/55) Ondanks het verlies staan wij nog goed bovenaan.