In Beverwijk waren deze zondag de districtskampioenschappen -15jaar. De eerste 4 plaatsen zich voor het Nederlands kampioenschap in Eindhoven op 10 april. Voor BOS Judo West Friesland stonden zeven judoka’s op de mat. De broertjes Andrew en George in de -34kg, Ferron en Tijmen beiden in de -38kg, Joël in de -42kg, Timo in de -46kg en Shane in de -55kg.

Andrew en George beten het spits af in de -34kg. Andrew stond goed te judoën maar kon helaas niet voorkomen dat hij twee wedstrijden verloor. George kreeg te maken met een scheidsrechterlijke dwaling. In zijn partij was een leerling scheidsrechter die examen deed. Toen George ippon scoorde met een mooie worp wordt matté geroepen voor een straf voor zijn tegenstander. Weg punt en daarna wordt ook nog eens nipt verloren. Helaas komt George net niet op het podium, een vijfde plaats werd zijn deel. Daarna kwamen Ferron en Tijmen aan de beurt. Door sterk judo, waarbij ze belangrijke favorieten met ippon van de mat sturen, komen ze tegen elkaar in de finale die Ferron wint op houdgreep. Ferron is Noord-Hollands kampioen en Tijmen tweede, dus beiden naar de NK, een prima prestatie! In het middagprogramma ging Joël als eerste van start. Zijn eerste partij won hij zo snel sommigen niet eens hadden gezien dat hij op de mat stond. Ook de tweede werd gewonnen, maar de halve finale en de herkansing om de derde plaats gingen helaas verloren. Een vijfde plaats voor Joël dus. Timo stond fel te spelen en gaf zijn tegenstanders weinig kans. Vreemd genoeg verloor hij een wedstrijd op hantei. Timo strandde daarna ook in het zicht van het podium. Shane liet zien dat hij meetelt in Noord-Holland door twee wedstrijden te winnen met een keiharde ippon. Maar het mocht niet baten. Ook Shane stond net naast het podium.
Eric Bos en Tamas Bravik waren de coaches.