Vandaag deden Ferron Touw en Tijmen Brinkkemper onder begeleiding van Tamas Bravik mee aan de Nederlandse kampioenschappen -15 jaar in Eindhoven. De nummers één en twee van Noord-Holland hadden goede verwachtingen. Het liep helaas niet zoals ze gedacht hadden. Tijmen judode sterk in zijn eerste wedstrijd maar kreeg in het grondgevecht een kopstoot en brak zijn neus. Hoewel hij doorspeelde met een neus vol watten, verloor hij helaas de wedstrijd met een yugo. Zijn tweede wedstrijd won hij snel met ippon. De derde wedstrijd ging enige seconden voor het einde dom verloren toen hij in een houdgreep terecht kwam. Ferron had zijn dag niet vandaag. Vlak voor de kampioenschappen was hij ziek geworden en de zware druk van het favoriet zijn lag op zijn schouders. De eerste wedstrijd verloor hij van de medefinalist van vorig jaar en de latere Nederlands kampioen Matthijs van Harten. Zijn tweede wedstrijd won hij met goed judo met ippon. In de derde wedstrijd maakte Ferron een misstap en ging op zijn rug. Voor beiden dus einde toernooi en een ervaring rijker.