Tijdens het 34e Bloembollentoernooi in Anna Paulowna oogstten de judoka’s van BOS Judo heel wat prijzen.

Jelmer Touw had geen tegenstanders in de -17 -46kg en mocht in de -15 meedoen. Met overmacht won hij 8 wedstrijden op ippon en daarmee de eerste prijs én 80 danpunten. Tijmen Brinkkemper won ook 8 wedstrijden op rij in de -38kg en won daarmee ook de eerste prijs.


Joël van Os liet zien dat hij echt bij de top hoort in de -42kg. In de finale kon hij niet winnen en nam dus een verdiende tweede prijs mee. Tessa Wormer werd ook tweede na een mooie serie wedstrijden. Marco de Vent sprokkelde 50 punten voor zijn eerste dan en pakte ook de tweede prijs mee.  Sargis Gregorian liet een paar spetterende ippons zien. De finale werd helaas niet gewonnen, dus hij werd ook tweede. Tristan Hermans speelde een aantal spannende partijen maar moest in de finale helaas de overwinning aan zijn tegenstander gunnen. Anko van der Ham judoot steeds beter. Dat was zaterdag goed te zien. Ook hij pakte een mooie tweede prijs.
Melle van der Ham trad voor het eerst aan in een hoger gewicht en kon zich meteen mengen in de strijd om de podiumplaatsen. Een mooie derde prijs smaakt naar meer. Timo de Jager knokte in een sterke poule voor wat hij waard was. Hij plaatste zich net niet voorde finale, maar de strijd om de derde plaats won hij met goed judo.

De overige judoka’s lieten mooi gevarieerd judo zien, maar helaas net niet goed genoeg voor de prijzen. Voor Jelmer Luijt was dit nog het zuurst. Na zijn laatste wedstrijd vertelden de tafelmedewerkers dat hij tweede was geworden. Er was echter een fout gemaakt. Jelmer moest nog een wedstrijd. Die verloor hij en hij werd uiteindelijk vierde.

Coaching werd verzorgd door Kevin Kishna en in de ochtenduren ook door Jelmer Touw. Beiden deden het heel goed door technisch en tactisch waardevolle tips mee te geven. Dit werd zeer gewaardeerd door de judoka’s!