Melle en Jeffrey op het podiumVandaag was het leuke judotoernooi ‘Friese Masters’ in Stiens. Zeven Judoka’s van BOS judo deden mee en vijf kwamen met een prijs terug in Noord-Holland. Roos-Marie Brinkkemper kwam als eerste op de mat maar was niet opgewassen tegen de blauwe en groene banders in haar poule. Ze verloor twee wedstrijden. Joël van Os was daarna aan de beurt. Na een serie van overtuigende winstpartijen verslikte hij zich in de schouderworpen van zijn tegenstander in de finale. Hij werd mooi tweede. Michelle Mensonides won al haar wedstrijden met sterk grondwerk. In de finale kwam ze wel een yuko achter, maar pakte even later haar tegenstandster in een sterke houdgreep en won de eerste prijs. Melle van der Ham, Jeffrey Loesberg en Dorus Rood zaten samen in één poule. Melle, de lichtste in de poule, gaf de Friesen judoles en kwam zo in de finale. Ook Jeffrey Loesberg liet zien dat met de jongens van BOS judo niet valt te spotten en kwam ook in de finale. Melle won de finale dus nummers één en twee voor BOS judo. Dorus mistte net de wedstrijd voor de derde plaats en werd zevende. Een goede prestatie als gele bander. Tijmen Brinkkemper is in ’the winning mood’ en won al zijn wedstrijden met verschillende technieken en werd dus ook eerste. De judoka’s werden vandaag begeleid door Willam Singer en Michiel van der Ham

3e friese masters