Regioteam kampioenDe judoka’s van de Beweging Onderwijs Stichting Judo West Friesland zijn zaterdag 1 mei kampioen geworden van de regiocompetitie in de ADOS Hal in Hoorn.

Het team met 12 judoka’s speelde de laatste twee wedstrijden in de competitie tegen Asahi San en Body Action.
In de eerste wedstrijd wonnen de volgende judoka’s hun partij met vol ippon: Isabel Wiebers, Sybren Luijt, Jouri Gijssen, Ian Weeland, George en Andrew van den Berg, Asena Simsek, Joël van Os, Timo de Jager, Jelmer Touw en Thijs de Rijke. Alleen de jonge Luca Verheijen verloor met ippon. Hierdoor won het team met 22-2.
De groep is uitgegroeid  tot een team waarbij iedereen elkaar steunt.
In de tweede wedstrijd wonnen de volgende judoka’s hun partij met vol ippon: Isabel Wiebers, Sybren Luijt, Jouri Gijssen, George en Andrew van den Berg, Asena Simsek, Joël van Os, Timo de Jager, Jelmer Touw en Luca Verheijen. Alleen Ian Weeland en Thijs de Rijke verloren. Hierdoor won het team met 20-4.
Er werd sportief gespeeld en er werden prachtige worpen gemaakt Vooral Isabel en Asena maakten een prachtige armworp.
Het hele team met alle reserves Sanne Dollée, Jelmer Luijt, Ryan Sijm en Shane Weeland werden geëerd en kregen een mooie prijs.