het team met de derde prijsVanavond waren de finalerondes van de Westfriese Judocompetitie. Voor het team van BOS Judo West-Friesland stonden twee wedstrijden op het programma. De eerste wedstrijd tegen Dun Hong werd overtuigend met 16-4 matchpunten gewonnen. Jelmer scoorde hier in de golden score de mooiste ippon met o-soto-gari. Shane liet de puntenteller draaien door maar liefst vijf yugos te scoren. De wedstrijd tegen Hikari was vanaf het begin spannend. Ferron kon een lang gelijk opgaande wedstrijd uiteindelijk winnend afsluiten. Jelmer won weer met ippon. Timo was te lief voor de nationale meisjeskampioen en verloor. Ook Thijs was niet opgewassen tegen zijn tegenstander. Alex boekte een mooie zege en Kevin gaf zijn tegenstander judoles. Sjoerd liet zien dat je met ervaring kan winnen van tegen een jongere tegenstander die wel meer conditie had. Jurriaan draaide de meest spannende wedstrijd. Tot aan het einde stond het gelijk en in de golden score werd geen punt gemaakt. Hoewel Jurriaan zeker in de laatste helft van de wedstrijd sterker was ging de hantei naar de Hikariaan. Arjen en Niels verloren met ippon waardoor de overwinning en dus de tweede plaats met één schamel judopuntje verschil naar Hikari ging. Maar het team mag trots zijn met de derde plaats. De eerste keer dat we op het podium staan in de Hoofdklasse.