Het Vestigingstoernooi is onder grote belangstelling succesvol verlopen. Maar liefst 6 teams (Enkhuizen, Bovenkarspel, Kersenboogerd, Huesmolen en Medemblik 1 en 2) streden om de sportieve eer. Net als vorig jaar won het team van Medemblik 1 van judoschool Appels met een aantal sterke judoka’s in de gelederen: Tessa Wormer, Joel van Os, Andrew en George van den Berg, Melle en Anko van der Ham, Darren Bleeker en Alessandro Woudwijk. Veel belangrijker was dat het toernooi een gezellig karakter had en dat de onderlinge partijen sportief verliepen.  De organisatie liep prima en voor iedereen was er na afloop een medaillle. De dag was extra spannend omdat ook de nieuwe trainingspakken voor de wedstrijdjudoka’s werden uitgereikt door sponsor Alex de Jager van De Jager projectstoffering. Na afloop werd er nog een fotosessie gehouden.