Het jeugdteam van BOS Judo WF/GO is de competitie sterk begonnen. Het team stond compleet op de mat al moesten een aantal judoka’s wel een gewichtsklasse hoger judoen (-27, -38, -46kg). Het team bestond uit de volgende judoka’s: Megan Pels, Nicole Sukanda -24kg, Dries Boulidam -24/-27kg, Jelmer Luijt, Anko van der Ham -30kg, Melle van der Ham, Jeffrey Loesberg en Brian Sikkens -34/-38kg, Ferron Touw, Joeë van Os en Tijmen Brinkemper -42/-46kg, Mitchel Ronde -50kg en Shane Weeland -55kg.

De eerste wedstrijd ging tegen debutant De Lange uit Beverwijk. De eerste 4 gewichten wonnen allemaal met vol punt waarbij aangemerkt kan worden dat Melle een prachtig punt scoorde. Ook Megan Pels die debuteerde in het team scoorde een belangrijk punt. Jeffrey hield zich knap lang staande in de -38kg maar verloor jammer genoeg met een minimale score, Yuko. Ferron moest even op gang komen maar maakte uiteindelijk een mooi vol punt in de -42kg. Tijmen begon sterk in de -46kg maar zijn tegenstander was letterlijk iets te zwaar en verloor zijn partij van Ralph Hoogenboom. Debutant Mitchel Ronde is een aanwinst voor het team. Met sterk judo scoorde hij een vol punt. Shane judode een spannende partij die hij helaas verloor op Hantei. De eerste winst van het seizoen was binnen 12-55 tegen 6-16.

De tweede pot ging tegen Tom van der Kolk. Debutant Nicole Sukanda beet dit keer de spits af en verloor na goed judo op hantei. Dries, nu in de -27kg liet zien dat hij zich daar prima thuis voelt en won met mooi technisch judo.  Anko trof in de -30 kg een sterke bekende tegenstander, Dylan van der Kolk.  Na 2 x een Shido tegen hervond Anko zich en scoorde uiteindelijk een vol punt. Brian won zijn partij in de -34kg met een vol punt en Melle nu in de -38kg deed hem dat knap na. Joël had het zwaar maar was wel dominant, hij won zijn partij uiteindelijk in de Golden Score met een Yuko. Ferron raakte geblesseerd in zijn partij in de -46kg. Beide judoka’s hadden al een Wazari gescoord toen Ferron zijn elleboog onregelementair werd overstrekt. Zijn tegenstander kreeg een  Hansuko-make. We hopen dat Ferron snel herstelt. Mitchel en Shane verloren hun partij van sterke tegenstanders maar de buit voor het team was al binnen, 12-55 tegen 6-21.

De derdewedstrijd ging tegen het sterke Hikari uit Zaandam. Er is altijd een sportieve rivaliteit tussen beide teams en het beloofde een spannende wedstrijd te worden. Megan won omdat zij geen tegenstander had. Dries had slechts een halve minuut nodig voor de volle winst, Jelmer verloor zijn wedstrijd op beslissing. Jeffrey nu in de -34kg tegen de sterke Jorien Visser hield knap stand maar verloor zijn partij eveneens op beslissing. Brian in de -38kg en Joël in de -42kg wonnen met vol punt. Tijmen (-46kg) verloor van Owen Corzelius nadat hij wel met een Yuko voor had gestaan. De partij van Mitchel was belangrijk. Bij winst zou het team zijn derde partij winnen. Met een mooie Ippon behaalde hij de winst. Shane blesseerde zich tijdens de laatste partij en kon jammer genoeg niet verder. De winst was er wederom 10-5 tegen 8-22. voor de toeschouwers was het een leuke judo ochtend met mooie partijen. Veel judoka’s hadden al hun “GO” logo met naam op de rug. We gaan proberen om iedereen te voorzien van het logo. Met de nieuwe trainingspakken en logo hebben we in ieder geval een mooie uitstraling.  De volgende wedstrijden zijn op zondag 10 oktober om 10.30 bij Hikari in Zaandam. Dan zal ons team het eveneens ongeslagen team van Judo Yushi ontmoeten. Het zal leuk zijn als veel suporters meegaan.

De stand is nu als volgt:

Stand Aantal wedstrijden punten MP JP
1. Judo Yushi 3 6 38 162
2. BOS Judo WF 3 6 34 160
3. Ben Rietdijk 3 2 24 115
4. Tom v/d Kolk 3 2 24 111
5. De Lange 3 2 20 72
6. Hikari 3 0 22 82