In de 2e ronde van de WFJJC kwamen de volgende judoka’s op de tatami -24 Megan Pels en Nicole Sukandar, -30 Dries Boulidam, -34 & -38 bij afwisseling  Melle vd Ham Brian Sikkens en Jeffrey Loesberg, -42 & -46 bij afwisseling Ferron Touw  Joël van Os en Tijmen Brinkkemper, -50 Tessa Wormer, -55 Mitchel Ronde.

In de eerste poule speelde we op rood tegen Ben Rietdijk. Van de 9 te spelen partijen wisten de judoka’s er 4 ( Megan  Jeffrey  Joël  Ferron )te winnen met volpunt  en ronde nAnko  en Mitchel hun partij af met een yuko, Dries Melle en Tessa konden ondanks goed judo en verzet niet voorkomen dat zij met een Ippon verloren Één van hen was zo beduusd  dat er geen houtgreep werd gegeven (was het ook niet) ,dat deze bij spelhervatting niet scherp genoeg was en geworpen werd. In de laatste partij Mitchel tegen Dave Baltus werd het nog even spannend want wat schetste onze verbazing, niet de judoka’s verlieten vroegtijdig de tatami maar de Shinpan (scheidsrechter). Hij kon de druk van het schreeuwende publiek niet aan. De partij werd verder uitgespeeld met vervangende Shinpan. Uitslag  12-50 tegen 6-30.

Poule 2 was tegen judo Yushi op wit. Ja wat moeten we hier van zeggen. Vanaf de start was de spanning in het team daar, tegen judo Yushi !!!  Zijn die niet erg goed? Maar gaande de partij werd die voor ingenomenheid omgezet in judo vechtlust, maar konden we niet voorkomen dat we verloren met  8 partijen tegen 1.  Om ons te behoeden voor een totaalverlies wist Melle met een yuko zijn partij te winnen.  Uitslag 16-64 tegen 2-5.

De derde poule speelde we op wit tegen de debutant De Lange. Na het spel dat zij in de eerste ronde van het WFJJC hadden laten zien, was tijdens deze wedstrijd duidelijk te zien dat ook De Lange aan training doet en moest er van onze kant meer gestreden worden. Toch wisten we deze poule ook te winnen.  Uitslag 8-21 tegen 10-36.

Waren er enkele judoka’s soms wat teleurgesteld over het verloop van hun partijen, vergeet niet dat jullie ons hebben laten genieten van fantastisch en mooi  judo deze dag.

De volgende ronde zal zijn op 28-11-2010 bij vd Kolk in Alkmaar, als jullie daar met net zoveel teamspirit en judozin naar toe gaan komt het ook daar wel goed en vergeet niet een judopartij is niet pas afgespeeld op het moment dat de Shinpan zegt sore-madé.

Bedankt dat ik jullie vandaag mocht coachen en ook ik zeg nu sore-madé.