Vandaag zijn in Anna Poulowna de regiokampioenschappen gehouden. De eerste 5 judoka’s van elke gewichtsklasse plaatsen zich hiermee automatisch voor de Noord Hollandse kampioenschappen die volgende week worden gehouden in Beverwijk. Jelmer Touw verzorgde voor alle judoka’s de coaching! Klasse Jelmer!

In de -24kg klasse behaalde Dries Boulidam zege na zege en stond uiteindelijk ongeslagen in de finale. Daar trof hij een tegenstander waar hij eerder in de poulefase van had gewonnen. Nu liep het anders af. Een overname techniek werd verkeerd ingezet en Dries belande zelf op zijn rug. Toch een knappe 2e plaats. Megan Pels, net begonnen met wedstrijd judo, werd na een hele reeks partijen heel knap derde en plaatse zich net als Dries voor Beverwijk. Nicole Sukander won in de zelfde klasse haar eerste 2 partijen maar kwam net tekort om zich te kunnen plaatsen voor de kruisfinales. Wel deed ze goede wedstrijd ervaring op.

In de -27 kg werd Isabel Wiebers ongeslagen regiokampioen. Isabel judoode een prima toernooi en liet afwisselend judo zien. Anko van der Ham judoode zeer gedisiplineerd naar de derde plek. Hij verloor slechts 1 partij in de halve finale. Beide judoka’s zijn door dit resultaat geplaatst voor Beverwijk.

In de -30kg begon Daan van Amerongen heel goed. Hij plaatste zich wel voor de kruisfinales maar kwam daar jammer genoeg net te kort voor de eerste 5 plaatsen. Hij werd zeer verdienstelijk zesde. Voor Daan geldt echter dat hij volgend jaar nog steeds A pupil is en net is begonnen met wedstrijden. Ook Noor Boulidam deed haar uiterste best en plaatste zich net als Daan voor de kruisfinales. Ook zij kwam net tekort voor de fel begeerde plaatsings plekken voor Beverwijk.

Tenslotte kwam Youri Gijssen uit in de -34kg klasse. Hij verloor op Hantei zijn eerste parij van zijn rivaaltje Thomas Beekman van Cees Veen maar revanceerde zich prima in de overige partijen. Uiteindelijk trof hij wederom Thomas in de finale. Lang stond hij een yuko voor maar helaas ging het in de laatste 10 s fout. Toch behaalde Youri een dik verdiende 2e plaats. Uiteraard plaatste hij zich ook voor Beverwijk.

Megan, Dries, Isabel, Anko en Youri veel succes toegewenst volgende week in Beverwijk.