Vandaag op de eerste dag van het open Helderse toernooi kwamen 4 judoka’s van Bos Judo op de mat.  Van deze judoka’s vielen er twee in de prijzen. Als eerste moesten de broers Jelmer en Sybren Luijt in de -30 aan treden. Hoe  beide broers ook hun best deden en goed judo lieten zien, bleek deze dag het spelersveld net even te sterk. Helaas vielen ze buiten de prijzen.

In de tweede ronde -34 kwamen Melle vd Ham en Jeffrey Loesberg op de mat in een spelersveld van 23 judoka’s. In de eerste poule plaatste beide judoka’s na 3e partijen zich bij de eerste twee en gingen verder naar de volgende poule. Na samen voeging van de eerste poules moesten beide spelers 5 partijen spelen, aan het einde van 8 partijen prachtig judo elk was dat hun aan te zien. Maar de meer dan 100% inzet werd voor Jeffrey beloond met een 2e plaats en voor Melle een 3e plaats. Een mooie afsluiting van de eerste dag. De judoka’s van vandaag wensen de judoka’s die morgen mogen presteren veel judo succes.