Vandaag voor de meeste judoka’s het laatste  toernooi van 2010. De organisatie van het toernooi liep een stuk beter dan vorig jaar zodat de poules redelijk op tijd konden aanvangen. Het goede van dit toernooi is dat het deelnemersveld heel  sterk is.  Het blijft wel jammer dat de prijsuitreikingen continue doorgaan tijdens de wedstrijden en moeilijk te volgen zijn.  

In de ochtenduren moest de -15 groep de mat op. Helaas konden we geen getuigen zijn van de verrichtingen maar hoorde we dat George van der Berg en Ferron Touw eerste waren geworden. Proficiat mannen! Dit is al vaker dit seizoen voorgekomen. Joel van Os, die uitkwam in de zelfde poule als Ferron, eindigde als eerste jaar in de  -15  knap op de derde plaats.

In het middagblok waren de B-pupillen Brian Sikkens, Jeffrey Loesberg en Melle van der Ham aan de beurt, allen in de -34kg klasse. In deze poule zaten maar liefst 54 judoka’s, verdeeld over 4 matten. Alle distriktskampioenen uit Nederland waren aanwezig.  Ook waren er judoka’s uit Belgie, Duitsland en zelfs Bulgarije en deze jongens komen niet helemaal naar Noord-Holland als ze niet kunnen judoen. Dit was voor onze jongens een van de sterkste toernooi van het jaar. Toch plaatsten  Brian en Melle  zich direct voor de halve finales door al hun partijen te winnen en 1e te worden op de mat. Jeffrey eindigde als tweede op de mat door ongelukkig 1 partij te verliezen en plaatste zich door dit resultaat voor de herkansingronde. Helaas verloor Jeffrey zijn herkansingspartij maar kan hij terug kijken op een goed toernooi. Melle en Brian wonnen hun halve finale partij  van sterke tegenstanders en plaatsen zich beide voor de finale. In deze sportieve pot was Brian de sterkste. Het was in ieder geval een mooi gezicht: twee BOS judoka’s als eerste en tweede op het podium in een wel heel sterk deelnemersveld. Ook goed om te zien hoe jullie elkaar aanmoedigen en helpen!


Inmiddels was Eddy Kramer ook van start gegaan. Het voltrok zichallemaal  buiten ons gezichtsveld maar met sterk judo behaalde hij een mooie derde plek.

De overige BOS  judoka’s hebben allen hun best gedaan maar zijn  helaas (net) niet in de prijzen gevallen.

Misschien dat we een prijswinnaar vergeten zijn. We zullen het verslag dan aanpassen!

Daan, je was er de hele dag!  bedankt voor de coaching!