Het is inmiddels een traditie geworden; het nieuwe judojaar start in Den Helder. Ook dit keer waren er 9 judoka’s richting Den Helder gegaan om in een knusse maar ook drukke ambiance een aantal wedstrijden te judoen.

In het ochtendblok traden de A pupillen aan. Coach Henk Loesberg was vroeg op pad gegaan om te coachen. Dennis Gijsen gaf het goede voorbeeld en won al zijn 3 partijen op ippon en behaalde de 1e prijs. Dennis gaat de laatste tijd als een speer en ontwikkelt zich prima!  Megan Pels en Nicole Sukander waren ook goed op dreef en wonnen beide 2 partijen en verloren er 1. Dit resultaat was goed genoeg voor een 2e plaats. Daan van Amerongen had meer tegenstanders. Hij won 3 partijen met ippon maar verloor ook 2 partijen. Toch was ook dit genoeg om een 2e prijs binnen te halen.

Het tweede blok was voor de B-pupillen. Yourie Gijsen en Anko van der Ham maakten hun debuut als B-pupil. Dit deden zij niet onverdienstelijk. Beide werden 2e door 2 partijen te winnen en 1 verliespartij. Als Youri het geloof krijgt dat hij van iedereen kan winnen gaat hij dat ook zeer  zeker doen. Anko heeft ook een stap gezet, technisch gaat het steeds beter en hij accepteerd nu gelukkig een verliespartij en dat is op zich al grote winst. Coach Henk was trots: tot nu toe had elke BOS judoka een prijs behaald.

Om 13.30 was het de beurt aan de -15 groep. Ook hier hadden we 3 debutanten. Doordat er in de -34kg slechts 3 deelnemers waren hebben we gevraagd of het mogelijk was om Melle van der Ham en Jefrey Loesberg door te schuiven naar de -38kg. De heren(Melle en Jeffrey) waren er eerst niet blij mee maar gingen uiteindelijk toch akkoord. Zo kwamen zij bij Doris Rood in een poule van 7 judoka’s. Ondanks het verschil in lengte en gewicht ging de poule van start. Voor Doris was het heel leerzaam, hij won 1 partij maar verloor de overige 5 partijen. Jeffrey liet zien dat hij op de grond heel gevaarlijk is met de verwurgingstechnieken. De dreiging is er constant. Hij won 3 partijen maar verloor er ook (ongelukkig) 3 en haalde net niet het podium. Melle is blij dat hij wat meer mag op de mat.  Hij won uiteindelijk al zijn 6 partijen (1 met verwurging in de golden score) en behaalde heel knap de 1e prijs.

Het laatste blok was voor de -17 groep. Tijmen Brinkemper ging na lang blesureleed weer de mat op. Hij had slechts 1 tegenstander en draaide een dubbele wedstrijd. Hij behaalde ook een 1e prijs.

Henk Loesberg was er de hele dag als Coach. Klasse Henk!