Zaterdag 10 januari hebben we de 3e ronde in hoofdklasse van de westfriese competitie gespeeld.
De eerste wedstrijd tegen het combinatieteam Pijloo /Gietelink werd al direkt door de eerste 5 spelers in in ons voordeel beslist 50 -0. Brian Krops heeft de juiste teamspirit, door op zijn verjaardag toch voor het team te kiezen. Hij verloor echter zijn partij nipt n de golden score.
Daarna was de tegenstander van Floris ook nog een maatje te groot. Gelukkig wist Robin Mak de overwinning veilig te stellen met een bijzondere houdgreep, waarbij hij een sankaku om de benen van zijn tegenstander maakte. Uitslag 12-8 winst.
De tweede partij tegen Rietdijk had gewonnen kunnen worden als iedereen aanwezig geweest was.  Hierdoor verloren we met 12 -8.

De laatste wedstrijd tegen judo yushi konden we winnen met een goed taktisch plan. Ferron won de eerste partij door goed door te gaan na vel verzet van zijn tegenstander. Joël verloor. Timo kon toch nog in zijn oude gewichtklasse uitkomen en maakte een mooie harai goshi. Jelmer en Alex wisten zelfs in een klasse hoger hun tegenstander voor ippon te werpen. Sargis verloor, maar gaf wel goed partij en Robin won met een mooie houdgreep. Door  het ontbreken van de laatste 2 judoka’s kreeg judo yushi daar wel de volle winst, maar wij wonnen met 12 – 8
De wedstrijd tegen Hikari ging niet door, omdat dit team niet op kwam dagen.