Zaterdag was het Open Noord Nederlands kampioenschap het derde toernooi waarin de judoka’s -17 jaar zich in de kijker van de bondscoaches konden judoën. De besten van de ranking worden door de JBN uitgenodigd voor buitenlandse wedstrijden zoals in Berlijn en voor de Europese kampioenschappen. Jelmer Touw stond er in de -50kg al het beste voor met zijn overwinningen bij het Open Dutch Espoir en in Antwerpen. Hij kon zijn favorietenrol waarmaken en werd met goed en degelijk judo weer eerste. Volgende meetmoment is in Bremen waar Jelmer weer veel buitenlandse tegenstanders krijgt.

Tijmen Brinkkemper deed mee in de -17 jaar -46kg. Na zijn eerste partij nipt te hebben verloren moest hij in de tweede partij geblesseerd opgeven en was uitgeschakeld.

Ook Rick Kramer kon zich in de -17 jaar -73kg helaas ook niet tot de prijswinnaars plaatsen.

Melle van der Ham en George van den Berg streden in de -15jaar -34kg. Ook hier een sterk veld met de winnaars van Espoir en Antwerpen. Melle en George judoden een goede serie wedstrijden maar kwamen uiteindelijk net naast het podium op een vijfde plaats. Voor George was dit heel vervelend omdat hij 1 seconde voor het einde nog een waza-ari en een yugo voorstond, maar door de scheidsrechter hansukomake kreeg vanwege van achter inhaken.

Joël van Os en Ferron Touw stonden beiden in de -15 jaar -42kg. ook zij stonden in een poule waarin de allersterksten uit Nederland op de mat stonden. Ferron begon goed met winst, maar werd later in twee wedstrijden verrast en was uitgeschakeld voor de prijzen. Joël kwam na twee winstpartijen in de halve finale, maar verloor die nipt tegen de latere winnaar. Hij nam sportief revanche door in de volgende wedstrijd te winnen om de derde prijs.

ONNK meetmoment