Topprestatie in Beverwijk

De judoka’s van BOS judo West-Friesland hebben vandaag in Beverwijk een fantastische prestatie geleverd. Maar liefst 5 van de 6 BOS judoka’s kwamen op het podium en plaatsten zich daarme voor de Nederlandse Kampioenschappen.
’s Morgens was het de beurt aan Melle van der Ham, George van den Berg en Brian Sikkens in de -34kg en Andrew van den Berg in de -38kg. Voor Andrew was het toernooi jammer genoeg snel afgelopen. Hij verloor twee keer met klein verschil. Melle, George en Brian maakten er een spannende strijd van. Melle, die vooraf al had gezegd dat hij ‘het wel even ging doen’, maakte zijn woorden waar en won zijn partijen en kwam in de finale. George en Brian stonden bij elkaar in het schema. Gelukkig wonnen zij hun wedstrijden en kwamen elkaar in de halve finale tegen. Ze waren aan elkaar gewaagd en gaven elkaar niets toe. George kwam uiteindelijk als winnaar van de mat en stond ook in de finale. De finale bleef spannend tot het einde. Het was duidelijk dat Melle en George elkaar door en door kennen. In de reguliere tijd en in de golden score werden geen punten gescoord. Melle werd door de jury als winnaar en kampioen aangewezen met twee tegen één. Brian wist in de herkansing twee keer te winnen en maakte daarmee het trio compleet. Melle kampioen, George tweede en Brian derde.
’s Middags stonden Joël van Os en Ferron Touw op de mat in hun strijd om een podiumplek in de -42kg. Zij rekenden met goed technisch judo af met hun tegenstanders. Ferron won in zijn eerste partij van zijn grote rivaal Owen Corzilius en stoomde toen door naar de finale. Ook Joël liet er geen gras over groeien en versloeg een aantal kanshebbers om ook in de finale te komen. In de finale gingen de kansen op en neer. Ferron kwam voor met een yuko, maar Joël scoorde ippon met een heupworp en hij mocht zich voor de eerste keer kampioen in de -15 noemen. In deze klasse dus ook weer een 100% scoorde met Joël kampioen en Ferron tweede.
Heren, jullie hebben het publiek laten genieten met jullie mooie judo. Veel succes op de NK in Eindhoven!

Districtskampioenschappen -15 2011