Ferron Touw was zaterdag klaar om het kampioenschap in de -42kg af te dwingen. In Eindhoven een goede warming-up en met een goed verdeelde poule was alles mogelijk. Drie tegenstanders waarvan hij laatst van  had verloren, stonden aan zijn kant en ook enkele onbekenden die er ook niet zomaar staan.

1e wedstrijd tegen  Luc van Hal. Met de coach was een strak plan opgezet, wat resulteerd in een ippon na 15 seconden.
2e wedstrijd: Ivailo Dijkstra, de kampioen van Noord-Nederland. Na een gelijk opgaande strijd krijgt hij Ivailo op de grond en scoorde ippon met een houdgreep.
Kwart finale: Dean Sonder, de kampioen van Zuid-Holland. Ferron wint met ippon door o-soto-gari.
Halve Finale: Ferron wint met een waza-ari van Harry Hsia.
In de Finale tegen Guensley Hendriks wint Ferron met ippon door een houdgreep. Hiermee wordt Ferron voor de tweede keer Nederlands kampioen. Alle wedstrijden werden met grote overmacht beslist. In het hele toernooi krijgt Ferron geen score tegen.

Joël van Os stond aan de andere kant in het schema. Joël van Os speelde ook heel goed. Hij wint de eerste wedstrijd met waza-ari van Jeroen Keizer uit Oost-Nederland.  In de tweede wedstrijd wint Joël van Rick Meeuwissen uit Midden-Nederland, maar strandt wat ongelukkig op Hendriks met hantei. Daarna wint Joël nog  knap een partij van Artjur Heeres gewonnen en staat vervolgens tegen Owen Corzilius. Het judo van Owen Corzilius is nog te onbekend voor Joël om van hem te kunnen winnen, hij verliest door twee shido’s. Joel behaalt de 7e plaats, zonder ooit één keer te zijn geworpen. Er had iets meer voor hem in kunnen zitten, maar hij kon de winst nog net niet voldoende afdwingen.

Melle van der Ham valt de eerste partij ongelukkig op zijn nek en moet in het ziekenhuis onderzocht worden. Gelukkig geen ernstige blessure. Na een weekje rust moet hij wel weer kunnen judoën.

George van den Berg en Brian Sikkens eindigden ook op de 7e plaats.

NK 15 2011