Zondag 13 maart is het judoteam van BOS judo West-Friesland 2e geworden in de hoofdklasse (hoogste klasse) van de Westfriese competitie.  Tijdens de slotdag in Beverwijk was het nog spannend want  de 2e, 3e en 4e plaats lagen nog heel dicht bij elkaar.

Het team bestaat uit Nicole Sukander, Megan Pels, Dries Boulidam, Anko en Mellevan der Ham, Jelmer en Sybren Luijt, Brian Sikkens, Jeffrey Loesberg, Tijmen Brinkkemper, Joël van Os, Ferron Touw, Tessa Wormer en Timo de Jager.

Nicole speelde tegen de zwaarste tegenstander, Megan won veel met snel en actief judo, Dries maakte een schitterende uchi mata. Anko wist bijna gelijk te spelen tegen een bruine bander. Jelmer won door een nieuwe manier van links judoen. Brian won door goede overnames. Jeffrey maakte een mooie worp en vervolgens een houdgreep. Joël maakte een mooie heupworp. Tessa had het zwaar maar gaf niet op. En Timo bleef zijn tegenstander maar achterna ” jagen”.

De eerste wedstrijd werd met 10 -8 gewonnen van Hikari uit Zaandam. De  tweede wedstrijd  werd met 10-8 gewonnen van Rietdijk uit Velsenbroek en de laatste wedstrijd werd nipt verloren van de koploper Judo Yushi.

Hiermee eindigde  het team zich op de 2e plaats in de hoogste klasse van de competitie.

Meer foto’s in het fotoboek