Zondag 27 maart 2011 waren de voorrondes voor het districtkampioenschap te Anna Poulowna.

Van Bos Judo streden er 8 judoka’s mee voor plaatsing in de finale op 3 april 2011.

In de eerste ronde -27 en -30 waren dat vier judoka’s. Als eerste in de -27, kwam Isabel Wiebers op de tatami om door te mogen naar de kruis finale, moest zij in haar poule 5 keer aantreden. Drie partijen wist zij met mooie worpen en houdgrepen in volle winst om te zetten en plaatste zich daarmee voor de kruisfinale. In de kruisfinale wist ze er 2 te winnen. Één keer met een prachtige uchi mata en één met een o soto gari. Hierdoor werd ze 5e en plaatste zich. In de -30 kwamen Anko van der Ham en Jelmer en Sybren Luijt op de tatami. Anko wist 2 partijen te winnen 1 met houdgreep en 1 met een schitterende Ippon. Hij ging door naar kruisfinale. Jelmer was vandaag op dreef door 2 partijen met een overname gevolgd door houdgreep in zijn voordeel te beslissen. Ook hij plaatste zich voor de kruisfinale. Sybren heeft prachtig mooi judo laten zien maar kon zich helaas niet plaatsen voor de kruisfinale. Sybren je judo was goed, ga zo door en dan komt jouw tijd ook. Kruisfinale -30; in de eerste partij kwamen onze judoka’s Anko en Jelmer  tegen over elkaar te staan. Beiden lieten ze goed judo zien, maar Jelmer wist de partij naar zich toe te trekken met houdgreep. Anko zijn 2e partij eindigde in gelijk spel en ondanks dat Anko meer aanviel en zijn tegenpartij een shido kreeg voor passief judo, ging de partij op Hantei naar de tegenpartij. De 3e partij won hij met een prachtige Ippon. Jelmer verloor zijn 2e partij maar won de 3e partij met een prachtige o soto gari met vol punt.

Ian Weeland en Youri Gijssen streden in het 2e blok -34. Ian wist zich helaas niet te plaatsen voor de kruisfinale. Ian werk aan je slordigheid dan kan je het verder brengen. Youri  moest vier partijen spelen en wist er 3 met vol punt te winnen en plaatste zich voor de kruisfinale. Daar moest hij als eerste tegen Anna van Zuilen en verloor, later in de strijd om de 5e en 6e plaats moest hij weer tegen Anna maar was haar nu te slim af en won met een prachtworp.

Blok 2 was ook voor de -38 en daar kwam Max Pereboom op de tatami. Max had veel pech. Twee partijen werden beslist op Hantei voor de tegenpartij. De 3e verliest hij met vol punt en de 4e zet hij om in winst vol punt. Max ondanks de pech bleef je goed judoën en heb je weer veel ervaring opgedaan. Ga zo door.

Het laatste 3e blok; hier kwam Ryan Sijm in actie. De eerste partij moest hij even wakker geschud worden en verloor deze partij, maar daarna was Ryan niet meer te stoppen en zette de 2e en 3e partij om in winst met vol punt. In de kruisfinale was de eerste tegenstander even een stapje te sterk maar ook hier wist Ryan de 2e en 3e partij te winnen met vol punt.

Uitslagen Jelmer en Ryan werden 3e, Isabel, Anko en Youri werden 5e. Deze 5 judoka’s gaan door naar Beverwijk op 3 april 2011. Judoka’s gefeliciteerd.