Zaterdagavond heeft het team van BOS judo West-Friesland een unieke prestatie geleverd in de Westfriese Judo Competitie. Met goed judo en prachtige ippons wisten ze tijdens de slotronde de tweede plaats veilig te stellen. De eerste wedstrijd tegen Arashi moest gewonnen worden om zeker te zijn van de tweede plek. Stuk voor stuk lieten de judoka’s zien dat ze technisch sterk waren. Joël en Ferron wonnen  met ippon. Tessa had geen tegenstander. Timo begon sterk, maar was niet opgewassen tegen een geroutineerde senior.  Alex Bos won met ippon., Marco won met een mooie worp. Kevin was zijn zwaardere tegenstander technisch de baas. Jurriaan scoorde ippon. Robin kon helaas niet winnen en Alex de Jager haalde in de laatste partij de punten binnen.  Arashi werd verslagen met 16/75-4/20. Met deze overwinning op zak, was de uitslag tegen Tom van der Kolk niet meer belangrijk, maar de judoka’s wilden graag het beste van hun kunnen laten zien. Tijmen won met waza-ari. Ferron scoorde ippon met een slim haakje. Tessa maakte een geweldig punt door een overname. Timo won met yugo en Alex Bos won met ippon. Marco verloor en Kevin wist het tot in de verlenging spannend te houden maar won helaas niet. Ook Jurriaan en Robin konden niet winnen. De wedstrijd eindigde gelijk 10/42-10/42.

In het team stonden dit jaar: Tijmen Brinkkemper, Joël van Os, Ferron Touw, Jelmer Touw, Tessa Wormer, Timo de Jager, Alex Bos, Marco de Vent,  Brian Krops, Kevin Kishna, Jurriaan Alderlieste, Floris Sandermans, Sargis Grigorian, Richard Davidson, Arjan Minnes, Roderik Reus, Niels van Dam en Alex de Jager