Na het kampioenschap in de Regiocompetitie,  een tweede plaats in de Hoofdklasse senioren Westfriese en een tweede plaats in de hoofdklasse jeugd Westfriese, mocht ons jongensteam hun krachten meten met de top van Nederland. Door de tweede plaats in de jeugd Westfriese competitie had het team van BOS judo zich geplaatst voor de finale van de Nederlandse kampioenschappen voor teams -15 jaar. Per disctrict had één club zich geplaatst. Inclusief de winnaar van vorig jaar, judo Yushi, stonden acht clubs in de finale. In het team van BOS judo West-Friesland stonden: Joël van Os, -42kg; Ferron Touw, -46kg, Maarten Schooneman en Pim Bouwens, -50kg; Timo de Jager, -55kg, Coen Stoop, -60kg.

In de eerste wedstrijd was het team van de combinatie Haaglanden en SI Hoogland (Midden Nederland) de tegenstander. De wedstrijd was spannend tot het eind. Het was jammer dat Timo voor een mooie worp geen score kreeg en dat mede daarom nipt werd verloren met 3-2. Extra gemotiveerd versloeg ons team in de herkansing judoclub Amby (Limburg) met 4-1. Na anderhalf uur pauze traden de jongen weer aan voor de wedstrijd om de derde plaats. Het sterke team van Essink Sportcentrum (Zuid Nederland) zou zich niet zomaar gewonnen geven. de BOS judoka’s lieten zich echter niet van de wijs brengen en wonnen met 3-2. Hiermee is toch mooi een visitekaartje afgegeven voor ons technisch judo. De jongens ontvingen hun medailles van bondscoach Mark Huizinga en Technisch Directeur Cor van der Geest. Alweer een prachtige en unieke prestatie in de clubgeschiedenis.