Bij de dan-examens afgelopen zondag zijn 5 judoka’s geslaagd voor de felbegeerde zwarte band.

’s Morgens liet Ben Vlaar een mooi examen zien met Henny van Kouwen. Het kata ging wat langzaam maar toen de eerste zenuwen onder bedwang waren liet hij de technieken keurig zien.

Ook Floris Sanderman demonstreerde zijn technieken op mooie wijze met zijn partner Dennis Wormer. Doordat hij 100 wedstrijdpunten had gehaald, moest hij alleen het staande en grondwerk laten zien.

Charl Bot was minder fortuinlijk: alles was voldoende m.u.v. van het kata. Toch is hij voor 2/3 e geslaagd en volgende keer moet het kata dan maar beter.

’s Middags was Marco de Vent als eerste geslaagd met als partner Kevin Kishna. Hij liet de worpen overtuigend zien en Kevin had er duidelijk ook zin in en hielp hem voortreffelijk.

Tom de Vries was tegelijkertijd met Steven Appels als partner op de andere mat aan de beurt. Staande liep het heel goed. Het grondwerk moest 3 keer gedemonstreerd worden voordat de jury overtuigd was. Uiteindelijk slaagde Tom met overtuiging.

Bert Haalboom liet als laatste ook alle technieken goed zien met hulp van Kevin Kishna.

Dit is een mooi moment om een galerie van Dan-houders op te starten. Alle nieuwe zwarte banders van harte gefeliciteerd. Ik heb genoten van jullie goed voorbereide demonstraties.

Eric Bos