Op de eerste dag van het internationale toernooi te Venray kwamen de judoka’s George van den Berg en Melle vd Ham op de tatami in de klasse -34. Ondanks goed judo van beide mannen kwam de beslissing om door te gaan naar de finaleronde te liggen in het duel tussen hun beiden. George won dit duel en zou later derde worden.

Jeffrey Loesberg kwam uit als debutant in de -38. Tijdens een duel met een Rus werd hij in een armklem genomen en liep hierdoor een blessure op. Zijn tegenstander werd gestraft met hansuko-make maar de blessure benadeelde Jeffrey in zijn volgende partijen.

In de -42 kwamen de judoka’s Joël van Os en Ferron Touw op de tatami. Helaas werd Joël ondanks goed judo uitgeschakeld voor de finaleronde. Ferron wist al zijn partijen te winnen tot de finalepartij. Hier moest hij zijn meerdere erkennen in zijn Franse tegenstander. Ferron werd dus knap 2e en wel voor het derde achtereenvolgende jaar op dit toernooi.

Op de tweede dag in Venray werden er mooie 2e plaatsen behaald door Tijmen Brinkkemper en Michele Mensonides.

Tijmen had een goede loting. Hij was de eerste partij vrijgeloot doordat de Belgische tegenstander ziek werd. Tijmen won de 2e partij met goed aanvallend judo.
In de finale tegen een Engelsman werd hij 1 keer getild en kreeg en score tegen, maar verder ging de partij gelijk op.

Michele won de eerste partij al heel snel op de grond van een sterk Duits meisje. Bij de 2e partij kreeg Michele bijna hansoku make wegens het laten aftikken van haar tegenstander met een armklem. De scheidsrechters dachten dat de dames nog -17 jaar waren. Na informatie bij de jurytafel bleek het toch om -20 jaar te gaan en won Michele met ippon.
De finale tegen Djoeke was een zeer spannende. Er waren veel mogelijkheden voor Michele, maar Djoeke viel staande meer aan en trok de winst naar zich toe in de hantei (beslissing).
Van de 2 deelnemers op zondag 2 tweede prijzen is een goed resultaat voor dit sterke internationale toernooi.