Zondag 11 september stond de eerste wedstrijd na de vakantie op het programma, Het Spaarnetoernooi van Kenamju in Haarlem. In dit toernooi kan je als team veel wedstrijden spelen want na de poules is er een winnaars- en verliezersronde waarin de clubs prijzen kunnen halen. Dat de jongens nog niet helemaal op wedstrijdniveau aren was al te zien op de weegschaal. Sommigen waren iets te zwaar en sommigen misten nog wat kilo’s. Met veel doorschuiven stond er een team waarbij één gewicht niet was ingevuld.

In de poule was ons team ingedeeld met sterke clubs: de Korte, Essink  en Hercules. De eerste wedstrijd was nog wat onwennig. Tegen Essink werd een wedstrijd gewonnen. Ook de Korte was een maatje te groot. Slechts twee partijen konden in  winst worden omgezet. Tegen Hercules was het team al wat scherper. Hercules won met 6-3, maar gezien het wedstrijdverloop had een betere uitslag zeker gekund.

In de verliezersronde stond BOS judo als eerste tegen Haaglanden. De spirit zat er nu wel goed in. Haaglanden werd verslagen met 6-3. Het team kwam op stoom, maar de volgende spannende wedstrijd ging helaas naar de tegenstander Berlicum. Het toernooi was nog niet afgelopen. In de herkansing kwam ons team weer Hercules tegen. Met enkele aanpassingen en met de kennis van de eerste wedstrijd werd Hercules verslagen met 5-4. Met deze overwinning stond het team in de troostfinale voor de derde plaats tegen Shoganai Dronten. Alweer een pot waarbij de kansen beide kanten op konden gaan. Pas in het één na laatste gewicht kon de overwinning worden opgeëist. Met een mooie beker en zeker weer veel ervaring ging het team na een hele dag judo weer naar huis.

In het team stonden:  George van den Berg, Melle van der Ham, Jeffrey Loesberg, Andrew van den Berg, Brian Sikkens, Ferron Touw, Tijmen Brinkemper, Joël van Os, Jelmer Touw, Shane Weeland, Tom de Vries, Rick Kramer en Koen Stoop.

 

Raspoort Spaarnetoernooi -17