Zaterdag 17 september 2011 gingen we voor de 1e ronde van de Regiocompetitie naar de dojo van het Budocentrum Julianadorp.  Het team was in vergelijking met vorig seizoen op diverse plaatsen gewijzigd.

Ons team bestond vandaag uit:  Olivier Jansen, Nicole Sukander en Megan Pels, Dries Boulidam, Daan van Amerongen en Noor Boulidam, Ian Weeland en Anko van der Ham, Jeffrey Loesberg, Melle van der Ham en Dorus Rood, Max Pereboom, Mats van Velthuizen en Marijn Vermeulen, Tijmen Brinkkemper , Tessa Wormer en Ryan Sijm.

Op sommige gewichten hadden we 2 judoka’s en op een gewicht zelfs 3, toch heeft iedereen vandaag kunnen judoën. Jammer genoeg hadden wij geen judoka in de -60 kg.

Onze 1e partij in het nieuwe seizoen was tegen het team van Dun Hong uit Den Helder. Helaas hadden zij niet alle gewichten. Olivier maakte meteen een spetterend debuut en zette de toon voor vandaag, hij won met ippon. Ook in de andere partijen werd er goed gestreden en zo wonnen we met 14 (70) – 10 (45).

De 2e partij ging tegen het sterke, volledige team van het budocentrum Julianadorp. De partijen gingen gelijk op waarbij het af en toe heel spannend was. De 1e 2 gewichten konden niet winnen maar daarna trokken we de stand weer recht. Anko speelde gelijk maar verloor op beslissing, Jeffrey won met een mooie worp. Max was goed op dreef en won van een judoka die een stuk groter was,  het bleef spannend maar de laatste gewichten maakten het verschil, Tijmen, Tessa en Ryan wonnen en deze partij wonnen we met 14 (62) – 10 (41).

Het team van de Uitkomst was onze 3e tegenstander van vandaag. Olivier kon helaas niet winnen maar vervolgens wonnen Megan, Dries, Noor, Ian, Dorus allen met ippon. Max kwam na een score helaas in de houdgreep maar daarna wonnen Mats, Tijmen en Ryan hun partijen ook met ippon. Tessa kon dit keer niet winnen. Ons team won met 16 (80) – 8 (40).

De laatste partij van de dag was tegen het team van Pascal Proper. Ook zij hadden een volledig team en hadden al 2 wedstrijden gewonnen, dus we waren gewaarschuwd. We gingen voortvarend van start. Olivier, Nicole, Dries en Daan wonnen met ippon, Anko stond goed te judoën maar verloor jammer genoeg met yuko. Melle won met ippon waarna Max en Marijn helaas allebei niet konden winnen. Max blesseerde zich in de partij en moest opgeven. Tot slot wonnen Tijmen, Tessa en Ryan met mooie worpen hun partijen en sloten we deze partij ook winnend af, 16 (80) – 8 (35).

Er werd vandaag door iedereen met overgave gejudood en er werd ook aan het teambelang gedacht. We hebben ons visitekaartje afgegeven!

Bedankt allemaal.

1e ronde seizoen 2011-2012