In de eerste ronde van de West-friese judocompetitie moesten we al direct tegen de winnaar van vorig jaar.
Onze judoka’s deden deze wedstrijd goed hun best, maar de gedrevenheid en hardheid van de andere club was groter, zodat alleen Brian, Isabel en Ferron hun wedstrijd konden winnen. Na het verlies van de eerste teamontmoeting herstelde het team zich goed in de 2e ontmoeting.
De eerste 3 wedstrijden werden weliswaar verloren, maar onze jongste judoka’s hebben nog tijd om zich te ontwikkelen. Daarna werden alle wedstrijden op rij gewonnen. Toch was het een spannende wedstrijd, want de judoka’s van Tom van der Kolk gaven goed tegenstand. Uitslag: 12 -6.
De laatste wedstrijd was tegen de thuisploeg Hikari. Joran won zijn wedstrijd nu goed door wat stabieler te beginnen. Dennis moet nog wat wennen in de nieuwe gewichtklasse. Sybren was niet kansloos, maar kon nog niet winnen. Daarna werden alle wedstrijden op rij gewonnen door Daan, Max, Andrew,Joël, Ferron en Ryan.
De eerste ronde verliep sportief en er is weer veel geleerd en uitgeprobeerd. Andere judoka’s die nog niet genoemd zijn maar ook gespeeld hebben zijn Jelmer en Youri.