Bij de Noord-Hollandse kampioenschappen voor senioren, die afgelopen zondag gehouden werden in Beverwijk wist Iris Benjamins van Bosjudo West friesland kampioen te worden. Twee keer moest zij dezelfde twee tegenstanders verslaan om kampioen van Noord Holland te worden in de klasse tot 70 kg.
De junior Alex Bos in de klasse tot 60 kg. wist de eerste partij van een sterke tegenstander te winnen, doordat Kai op moest geven. De 2e partij won hij met speels gemak, met een armklem. In de finale maakt hij echter een grote fout door op een schouderworp te lopen.
In het gevecht om de tweede of derde plaats herstelde hij zich goed en won.
Beide judoka hebben zich hierdoor geplaatst voor het Nationale Kwalificatie Toernooi (NKT).
Als zij zich op 22 oktober bij de eertse zes kunnen plaatsen mogen zij meedoen aan het NK senioren.
Kevin Kishna wist een vijfde plaats te behalen met mooi judo. De laatse partij verloor hij onterecht. Helaas mag hij niet door.