Zaterdag 15 oktober was de 2e ronde van de Regiocompetitie in de dojo van Dun Hong in Den Helder. Ons team was op de -60 na  compleet en we moesten vandaag 3 maal aantreden.

De 1e wedstrijd van de middag was tegen het team van Asahi San, zij hadden 8 plaatsen bezet en wij dus 11.

Olivier begon meteen met het winnen met ippon waarna Nicole haar partij op beslissing niet mocht winnen. Vervolgens wonnen Dries, Noor, Daan en Dorus met ippon. Max had geen tegenstander dus hij won ook, Marijn had het zwaar en verloor met ippon, waarna Tijmen, Tessa en Ryan het af mochten maken met een ippon. De uitslag was 18 (90) – 4 (11).

De 2e wedstrijd was tegen het team van Body Action die vorige keer ook al goede zaken had gedaan. Zij kunnen dit seizoen wel een bijna volledig team opstellen middels een 4 of 5 tal sterke wedstrijdjudoka’s van Tom van der Kolk.

Olivier kon niet winnen waarna Megan de stand gelijk trok. Dries trof ook een sterke tegenstander en verloor waarna Daan de score met een wazari weer op gelijke hoogte bracht. Noor en Jeffrey wonnen met ippon maar Max en Mats verloren met ippon. Tijmen en Tessa wonnen met ippon maar Ryan verloor met ippon en hun -60 won ook met ippon daar wij daar niemand hebben en zo werd de stand 12 (57) – 12 (60). Het was reuze spannend maar met 3 judopunten dus verloren.

De laatste wedstrijd van vanmiddag was tegen het thuisteam van Dun Hong. In de 1e 7 partijen werd deze partij al beslist, Olivier, Megan, Dries, Noor en Daan wonnen met ippon. Dorus en Max hadden geen tegenstander en wonnen zo ook met ippon. Mats won jammer genoeg niet. Tijmen en Tessa scoorden ook de volle punten. Ryan rolde ongelukkig in een verwurging. Deze wedstrijd wonnen we met 18 (90) – 6 (30).

Judoka’s allemaal bedankt voor het mooie judo en tot de volgende ronde!