Een goed begin van 2012!  😀

Vandaag, zaterdag 7 januari 2012 gingen we voor de 1e maal in het nieuwe jaar weer judoën en wel voor de Regiocompetitie in de dojo van Asahi San in Hippolytushoef.

We mochten voor 3 partijen de mat betreden. Ons team was gelukkig op volle sterkte en niemand was zich te buiten gegaan aan oliebollen want iedereen was op gewicht. Melle verving in de -42 kg de afwezige Max.

De 1e partij was tegen het blauwe team van de Uitkomst. Olivier moest tegen een jongen die buiten mededinging meedeed dus Olivier sleepte de eerste punten van het nieuwe jaar binnen. Vervolgens liep het als een trein, Nicole, Dries, Noor, Anko, Jeffrey, Melle, Mats, Tijmen en Tessa wonnen allemaal hun partij, alleen Ryan moest zijn meerdere erkennen in een heel ervaren, grote judoka van de Uitkomst.  We wonnen met 20 (86) – 4 (20).

De 2e partij was tegen het team van Pascal Proper. Olivier begon sterk, stond voor met yugo maar zijn tegenstander scoorde ook een yugo en op beslissing verloor hij helaas. Ook Nicole kon niet winnen. Dries won wel met ippon waarna Daan de mat op mocht om de stand gelijk te trekken. Daan verloor helaas zijn partij en raakte geblesseerd aan zijn voet omdat hij tegen de wand van de dojo aankwam. Hierna was het weer Bos judo wat de wedstrijd domineerde. Anko, Jeffrey, Melle, Mats, Tijmen, Tessa en Ryan wonnen hun partij. Mats was heel blij met zijn ippon omdat hij aan het aftrainen was geweest om in de -46 te kunnen blijven, klasse Mats! We wonnen met 16 (72)- 8 (31).

De laatste partij van de middag was tegen het thuisteam van Asahi San. Olivier opende de score met ippon. Nicole verloor helaas met ippon waarna Megan, Noor, Anko, Dorus, Melle wonnen. Marijn kon niet winnen maar Tijmen, Tessa en Ryan wonnen hun partij. Noor ging voor de snelste ippon van de middag maar even later scoorde Ryan nog een tikkeltje sneller een ippon.  We wonnen met 18 (87) – 4 (20).

Judoka’s, een beter begin van 2012 konden we ons niet wensen. Jullie hebben mooi judo laten zien en veel ippons gescoord.

Ook was het leuk dat Henk, de coach,  ook weer aanwezig was.