Zaterdag 4 februari 2012 gingen we door het besneeuwde landschap van West-Friesland, op weg naar sporthal de Kers in Hoorn, voor de 6e ronde van de Regiocompetitie, dit keer georganiseerd door judoschool Pascal Proper. Er waren een aantal wijzigingen in het team vanwege afwezigheid van een aantal judoka´s en vanwege het groeien van judoka´s. Vandaag werden we nog versterkt door Andrew van der Berg en Rubian.

Voor ons stonden er 4 partijen op het programma maar aangezien Dun Hong niet was gekomen hadden we deze wedstrijd al met 24-0 (120-0) gewonnen, jammer maar het was niet anders.

Nu traden we als eerste aan tegen het team van Body Action. Olivier had er zin in en bracht de eerste score op het bord, hij won met wazari. Nicole en Dries deden er nog een schepje bovenop en wonnen met ippon. Megan verloor helaas haar partij waarna Daan de ippon weer binnenhaalde. Dorus kon niet winnen maar Jeffrey weer wel. Mats moest ook zijn meerdere erkennen in zijn tegenstander waarna Andrew alleen maar hoefde te groeten voor de punten. Tijmen won hierna met ippon en Tessa won op beslissing. Ryan had een sterke tegenstander en verloor maar ons team won wel deze partij met 16 (68) tegen 8 (40).

De volgende partij op het programma was tegen de nummer 2, Budocentrum Julianadorp. Olivier en Dries verloren allebei waarna Dries en Megan de stand weer gelijk trokken. Daan was heel goed bezig maar zijn tegenstander vouwde zijn arm een andere richting uit waardoor hij geblesseerd moest opgeven, sterkte Daan, we hopen allemaal dat het meevalt.

Jeffrey won vervolgens met ippon. Max stond geruime tijd voor maar verloor vlak voor tijd, ook Mats kon niet winnen. Tijmen won weer met ippon en omdat we nu in de min 50 niemand hadden verloren we deze belangrijke punten ook. Tessa won nog wel maar Ryan had het weer zwaar, hij scoorde wel een wazari door een overname maar rolde ongelukkig in een houdgreep. Deze wedstrijd verloren we met 10 (50) tegen 14 (60).

De laatste partij van deze middag was tegen het team van de Uitkomst. Olivier lag jammer genoeg in een houdgreep waar hij niet meer uit kon komen maar hierna kwamen onze punten. Nicole, Dries en Megan wonnen met ippon. Rubian had een geweldig debuut en won door een mooie achterwaartse worp met ippon. Dorus en Max wilden niet achterblijven en wonnen ook met ippon. Marijn had jammer genoeg geen tegenstander maar haalde wel de punten binnen. Andrew won dit keer helaas niet maar Tijmen en Tessa wonnen allebei. Ryan nam zijn tegenstander weer mooi over en scoorde nu een yugo maar belandde hierna in een houdgreep. Ons team won met 6 (30) tegen 18 (90).

Iedereen weer heel erg bedankt en de volgende keer gaan we er weer voor.

Daan heel veel sterkte met je arm en we hopen dat je er de volgende keer weer bij bent!