Op 19 februari 2012 werd in de goedgevulde dojo van Hikari het Meidentoernooi gehouden.

In het ochtendblok voor de A-pupillen waren er geen deelnemers van BOS judo.

Het toernooi begon voor de B-pupillen een kwartier later dan gepland, omdat er veel judoka’s waren die veel zwaarder waren dan opgegeven.

Dit gold gelukkig niet voor de drie deelnemers van BOS judo, namelijk Megan Pels, Nicole Sukandar en Isabelle Wiebers.

Isabel was goed in vorm en in de meeste gevallen een maatje te groot voor haar tegenstanders, zij won haar partijen allemaal binnen de tijd met een ippon.
Nicole moet gedacht hebben, wat Isabel kan kan ik ook. Ook Nicole won alles op ippon.
Twee ongeslagen kampioenen, gefeliciteerd!
Megan begon voortvarend en opende de score in haar eerste partij met een wazari. Tijdens deze partij raakte Megan geblesseerd aan haar arm en moest opgeven. Heel dapper probeerde zij het nog in haar tweede partij, maar al snel bleek dat ze teveel last had van haar arm. Megan moest helaas opgeven maar werd wel derde, hopelijk valt de blessure mee en zien we je snel weer op de mat.

Het middagblok voor de -15 jaar begon ook wat later dan gepland, wederom oorzaak van verkeerd doorgegeven gewichten. Van de 54 deelnemers in deze klasse waren er 51 te zwaar!

In  dit blok was er één deelnemer voor BOS judo, namelijk Lisa Dollé. Het was voor Lisa haar eerste toernooi in de -15 jaar categorie en ging voornamelijk om ervaring op te doen in deze klasse. Ervaring heeft Lisa inderdaad opgedaan en ze heeft haar twee wedstrijden met ippon gewonnen. Daarmee had ze de eerste plaats veroverd.

(verslag door Bert Dollé)

Meidentoernooi 2012