In Tilburg deden vier BOS judoka’s mee met het Nederlands Kampioenschap -17.  Tijmen Brinkkemper en Ferron Touw speelden in het ochtendblok.

Tijmen won zijn eerste wedstrijd van Kamphuis uit Oost-Nederland maar verloor de kwartfinale van Simon uit Zuid Nederland. In de herkansing herpakte hij zich en won vervolgens met ippon van Meeuwissen uit Midden-Nederland en van Kamphuis. In de strijd om de derde plaats won Tijmen van Bonnema uit Noord-Nederland.

Ferron kon zijn eerste wedstrijd niet winnen van Maes uit Limburg. In de herkansing won Ferron met yugo van Gislarkaev uit Midden Nederland, met waza-ari van Schoof uit Oost-Nederland en met Ippon van Maes. In de strijd om de derde plaats tegen Jager oost-Nederland uit kwam Ferron met een waza-ari voorsprong ongelukkig in een houdgreep en moest genoegen nemen met de vijfde plaats na een goed gespeeld toernooi als eerstejaars -17.

In het middagblok speelden Tessa Wormer en Jesse Neijzing.

Tessa won haar eerste wedstrijd van Somers uit Zuid-Nederland. Haar tweede wedstrijd verloor ze tegen de latere kampioen Jager uit Oost-Nederland en in de herkansing verloor ze helaas van Fleur den Dekker uit Midden-Nederland. Toch een mooie ervaring voor Tessa.

Jesse liet zien dat hij bij de betere judoka’s in zijn klasse hoort. Hij won zijn eerste twee wedstrijden tegen Grave uit Noord-Nederland en Braakhuis uit Oost-Nederland met ippon maar in de halve finale verloor hij van de latere kampioen Spijkers. In de strijd om de derde plaats moest hij helaas zijn meerdere erkennen aan ter Steege uit Oost-Nederland. Een vijfde plaats voor Jesse en een goed debuut op een NK.

Saskia Verhaart heeft ook op knappe wijze beslag kunnen leggen op de derde prijs op dit NK. Vorig jaar wist Saskia al een keer 2e te worden.