Zaterdag is het seniorenteam van Bosjudo na drie nederlagen op de 6e plaats geeindigd in de West Friese competitie. Degradatie dreigt.
De vaste krachten van het team waren allemaal aanwezig en deden goed hun best. Enkele judoka’s hadden van tevoren echter al afbericht gegeven, waardoor de geblesseerde judoka’s niet vervangen konden worden. Hierdoor konden we een aantal wedstrijden net niet winnen. Dit hoort bij een leerproces.
De eerste wedstrijd verloren we van Judo Yushi met 6-4. De tweede partij was 5-5 tegen van der Kolk. De derde wedstrijd werd ook 5-5 tegen de Lange. Daar ik als begeleider van deze groep alle judoka niet meer kan motiveren te komen en netjes aan te geven als ze geblesseerd raken, overweeg ik ernstig om een andere begeleider voor deze competitie te zoeken. Er zijn gelukkig veel welwillende jonge judoka die zich wel aan de afspraken houden.

Er werden door onze jongste judoka een aantal schitterende punten uitgedeeld. De laatste gewichten zijn nog te jong of onervaren om goed partij tegen de senioren die in de hoofdklasse te spelen. Het team bestaat uit alleen maar junioren of jonger. Met keihard trainen kunnen onze judoka zich nog verder ontwikkelen. Het is uithuilen en opnieuw beginnen.