Zaterdag 29 september 2012,

Eindelijk was het dan zover! De vakantie achter ons gelaten en met een totaal ander regioteam dan verleden jaar konden we beginnen aan de eerste ronde.

Te gast waren we bij BudoCentrum Julianadorp. Voor enkele van onze judoka’s was dit de eerste keer om mee te doen aan wedstrijden in teamverband, maar na de ontmoetingen met elkaar bleek al gauw dat er de sfeer was van een team. De weging ging soepel en daarna werd er met zijn allen een warming up gedaan.

Daar was dan de eerste tegenstander; Asahi-San. Helaas kwam Asahi-San maar met 5 judoka’s, daardoor kwamen er dus ook maar 5 van onze judoka’s echt aan judoën toe. We wonnen deze partij dan ook met 2-10 tegen 18-81.

Onze volgende tegenstander was de Uitkomst. Zij kwamen met een compleet team op de tatami en waren onze twee laatste gewichten niet bezet. Door goed judo konden we ook deze partij met winst afsluiten en wel 8-35 tegen 16-59.

Daar was ronde drie, onze tegenstander Pascal Proper. Beide teams hadden op twee gewichtsklassen  geen judoka. De partijen waren zwaar maar ook deze ronde was voor ons, met een stand van 8-40 tegen 16-66.

Ja en dan de vierde ronde tegen BudoCentrum Julianadorp die was tot het laatst spannend.  Gingen de partijen in winst steeds heen en weer en hadden wij inmiddels drie lege plekken. We verloren deze partij nipt op judopunten en wel 12-60 tegen 12-57.

Al met al een geslaagde eerste ronde met fair play en heel veel mooi judo dat jullie hebben laten zien.