Vandaag, zaterdag 20 oktober 2012 gingen we voor de 2e ronde van de Regiocompetitite naar het sportcentrum van Body Action in Schagen. We gingen vandaag voor 4 wedstrijden de mat op.

Onze 1e partij was tegen het “thuis”team van Body Action. Wij konden helaas geen -55 opstellen maar het team van Body Action had 8 judoka’s op de mat. Olivier opende op overtuigende wijze de score door middel van een houdgreep. Twan won zijn partij met wazari waarna Jonas en Kevin ook wonnen met een houdgreep. Megan viel wat ongelukkig op haar hoofd en kon niet verder. Tim, Kjeld, Max, George, Andrew en Damien wonnen allen hun partij, een aantal van hun hadden geen tegenstander en zo wonnen wij met 20 (97) – 4 (20).

De volgende opponent was het team van Asahi San. Connor wilde niet onder doen voor Olivier en won ook zijn partij met een houdgreep nadat hij eerst een wazari achter stond.  Sam deed ook goede zaken en won ook met ippon. Jonas kwam tot 2 maal toe in een soort verwurging terecht waardoor hij geen lucht meer kreeg en niet verder kon. Peppijn, Sybren, Jelmer en Kjeld wonnen hun partij met ippon, de tegenstander van Jelmer kreeg zelfs hansu ko maké, voor een worp op 2 knieën waardoor Jelmer gewond raakte. Benjamin kwam in een houdgreep terecht waarna George zijn zwaardere opponent weer te slim af was en met ippon won. Andrew en Damian moesten het onderspit delven maar we wonnen deze wedstrijd met 14 (80) – 8 (40).

Het blauwe team van de Uitkomst stond vervolgens voor ons klaar. Jonas had aangegeven dat het niet meer ging dus we moesten het nu met 10 judoka’s doen. Connor had geen tegenstander, dus de punten waren voor ons. Twan verloor met een yugo en ook de volgende partij ging naar de Uitkomst. Peppijn en Sybren scoorden toen goed door met ippon te winnen waarna Tim helaas met ippon verloor. Het zou heel spannend worden en alle puntjes werden belangrijk. Max won met ippon en George won met wazari. Andrew en Damien verloren met ippon maar uiteindelijk wonnen we met 2 judopunten verschil, 12 (57) – 12 (55).

De laatste partij van deze middag was tegen het team van Pascal Proper. Olivier scoorde in de laatste seconden gelukkig  nog net een yugo. Sam moest tegen een naamgenoot maar aan sam-sam werd niet gedaan. Onze Sam won met een wazari. Kevin verloor helaas. Megan was weer over de klap heen en bewees dit door haar partij met een houdgreep te winnen. Ook Jelmer en Kjeld stonden goed te judoën en wonnen met ippon. Max moest het deze keer afleggen. George won zijn partij met 2 maal wazari waarna zijn broer Andrew niet achter kon blijven en met een hele mooie worp ippon kreeg. Damian zorgde nog even met een ippon voor wat extra punten. We wonnen deze partij met 16 (72) – 6 (30).

Opvallend was dat onze judoka’s vandaag op de grond heel sterk waren, er werd veel door middel van een houdgreep gewonnen.

Judoka’s jullie coaches zijn trots op jullie, 4 wedstrijden en alle 4 gewonnen met mooi judo!

Henk en Raymon