Zaterdag, 8 december 2012, ging het Regioteam naar Sportcentrum Hoorn om daar vier wedstrijden te judoën. Wij moesten die dag tegen het team van Pascal Proper, BC Julianadorp, Body Action en Asahi-San. In het team stonden Olivier Jansen, Connor Tromp, Sam Post, Toine Blom, Jonas Ruiter, Nemanya Ostojic, Kevin Feller, Pepijn van den Berg, Sybren Luijt, Jelmer Luijt, Kjeld de Wolf, Tim de Wildt, Max Pereboom, Benjamin Burghouwt, Brian Sikkens, George van den Berg, Andrew van den Berg en Damian Jansen.

De eerste partij was tegen het sterke team van Pascal Proper. Olivier en Sam wonnen hun partij, maar jammer genoeg verloren Nemanya en Pepijn hun partij. Sybren en Jelmer wonnen allebei, Tim en Max konden deze winnende lijn niet voortzetten, maar Brian, Andrew en Damian haalden wel de volle winst binnen. Hierdoor wonnen wij de partij met 14(62) tegen 10(42). Onze volgende tegenstander was de koploper BC Julianadorp. Helaas verloren Connor en Toine, maar Jonas en Kevin konden het weer goed maken. Sybren moest jammer genoeg zijn hoofd buigen voor zijn tegenstander. Jelmer en Kjeld versloegen hun tegenstander, maar Max verloor helaas. George en Andrew behaalden volle winst, Damian verloor. Beide teams hadden 12 wedstrijdpunten, maar gelukkig hadden wij meer judopunten. De uitslag werd 12(55)-12(50). Hierna was Body Action onze tegenstander. Wij zouden deze partij met negen winstpartijen winnen. Connor, Sam, Jonas, Kevin, Sybren, Jelmer, Tim, Benjamin en Damian. Andrew kon niet winnen en Brian kreeg hansoku-make, omdat hij net te snel het been van de tegenstander pakte. De uitslag werd 18(74)-6(30). De laatste partij van de dag was tegen het team van Asahi-San. Olivier en Toine openden voor ons de score, waarna Nemanya en Pepijn de punten aan de tegenstander lieten. Sybren, Jelmer, Kjeld, Benjamin, George en Damian behaalden de volle winst. Andrew kwam knap voor met een wazari, maar verloor uiteindelijk door een houdgreep. De score werd 16(80)-8(40).

Judoka’s jullie coaches zijn zeer trots op jullie. Jullie hebben niet alleen heel goed gejudood, maar wij zijn ook een stapje dichterbij BC Julianadorp gekomen. We hopen en proberen deze lijn voort te zetten.

Henk en Raymon