Op zaterdag, 5 januari 2013, begonnen we het nieuwe jaar met een 5e ronde regiocompetitie in de dojo van Asahi San. Het zou een zware dag worden, omdat wij tegen de De uitkomst, Pascal Proper, Budocentrum Julianadorp en Body Action moesten. Ons team bestond uit Olivier, Connor, Sam, Toine, Nemanja, Kevin, Jonas, Megan, Sybren, Jelmer, Kjeld, Tim, Max, Brain, George, Andrew en Damian. Jammer genoeg was Pepijn te zwaar.

De eerste partij moesten wij tegen De uitkomst. Olivier, Toine, Kevin, Megan, Jelmer, Max, Brian en Damian wonnen hun partij. Nemanja, Kjeld en Andrew moesten de punten aan de tegenstander laten. Wij wonnen met 16(77)-8(35).

Daarna was het team van Pascal Proper aan de beurt. Olivier, Sam, Jonas, Tim, Max, George, Andrew en Damian waren te sterk voor hun tegenstander. Jammer genoeg moesten Nemanja, Sybren, Jelmer hun hoofd buigen voor hun tegenstander. De eindstand werd 16(77)-8(40) is ons voordeel.

Toen was de koploper, Budocentrum Julianadorp, onze opponent. De laatste keer wonnen met 5 judopunten verschil, dus dit beloofde weer een spannende wedstrijd te worden en elk judopunten zou weer belangrijk zijn. Olivier, Kevin, Kjeld, Max, George en Andrew wonnen hun partij. Sam, Nemanja, Megan, Jelmer en Damian verloren hun partij jammer genoeg. Doordat Nemanja op beslissing verloor kreeg de tegenstander maar 1 judopunt. Hierdoor was de eindstand 12-12, maar 52-51 in het voordeel van ons. Wij wonnen deze wedstrijd dus met 1 judopunt verschil.Wij zijn op deze manier weer dichterbij de koppositie gekomen.

Als laatste moesten we tegen het team van Body Action. Connor, Toine, Jonas, Sybren, Jelmer, Tim, Max, Brian, Andrew en Damian haalden de volle punten binnen. De eindstand werd 20(82)-4(11)

Judoka's, wij zijn het nieuwe judojaar goed begonnen met vier overwinningen. Jullie kunnen trots op jezelf zijn, want jullie coaches zijn trots op jullie.

Henk en Raymon

warming up bij Asahi San

warming up bij Asahi San