Op zaterdag, 2 februari, moesten wij naar Julianadorp voor de 6e ronde Regiocompetitie. Er stonden vandaag 4 wedstrijden voor ons op het programma. Er waren vandaag een aantal nieuwe judoka’s, Maaike Wiebers, Travis en Tristan Slokker. Door een aantal mensen door te schuiven hadden wij nu een compleet team op de mat.

De eerste wedstrijd was tegen Asahi-San. Wij wonnen deze partij met 18(85)-6(30). In de tweede partij tegen De Uitkomst waren wij zeer goed op dreef en wij wonnen deze partij dan ook met 22(110)-2(7). Daarna moesten wij tegen het zestal van het team van Pascal Proper. Ook deze partij wonnen wij met 22(110)-2(10). In de laatste wedstrijd van de dag moesten wij tegen BC Julianadorp. Het zou waarschijnlijk weer om de judopunten gaan en dat zou later blijken ook. De strijd ging gelijk op, Max had iemand in de houdgreep en ging zo voor de ippon, maar de scheidsrechter stak hier een stokje voor en gaf om onduidelijke reden matté. Kort hierna was de wedstrijd voorbij en Max werd aangewezen als winnaar. Hierdoor kregen wij maar 1 judopunt in plaats van 10. Aan het eind bleek dat wij hadden verloren met 12(57)-12(51).

Dit was toch wel een behoorlijke domper. Ons hele team was zo goed aan het judoën vandaag, we verdienden gewoon meer!
Judoka’s wij zijn supertrots op wat jullie hebben laten zien!

Henk en Raymon.