Tijdens de West friese competitie afgelopen zondag hebben de judoka’s van Bos judo na een lange tijd van verloren wedstrijden eindelijk weer gewonnen. Door het vertrek van een aantal judoka naar de talenten trainingen was het een lange tijd niet mogelijk om een teamwedstrijd te winnen in de hoofdklasse. De jongste groep heeft echter goed doorgetraind en dit begon vandaag al zijn vruchten af te werpen. De eerste ronde werd nog wel verloren, maar het verschil per partij was niet zo groot meer. Onze judoka hebben nu om leren gaan met een verloren wedstrijd en wisten zich op te laden voor de wedstrijd tegen Hikari. Tegen deze club hadden we een kans en iedereen was goed gefocused om het beste uit zichzelf te halen.
Debutant Travis Slokker zorgde voor de eerste ippon. Dennigs Gijssen verraste zijn tegenstander ook en pakte direct een houdgreep. Dries Boulidam verloor, maar gaf goed partij. Tristan Slokker won op beslissing. Youri Gijssen was goed op dreef en won met overtuiging. Jeffrey loesberg toonde veel initiatief en pakte ook zijn partij. Dorus Rood had geen tegenstander. De laatste 3 gewichtklassen hadden wij echter geen judoka en deze werden dus verloren. Eindstand 12 -6.

Daarna werd het feestje nog groter tegen Rietdijk. Joran Kessens won van de eigenlijk te zware tegenstander met ippon. Travis Slokker verloor. Tristan Slokker wierp na een paar seconden zijn tegenstander al met ippon. Noor stond goed te judoen en maakte een prachtige combinatie. Dorus Rood verloor. Jeffrey  verloor met een klein verschil. Mats van Velthuizen had geen tegenstander en sleepte de punten binnen. Doordat onze zwaarste judoka niet kwam opdagen judoka verloren we de laatste partij. het team won nu nog een wedstrijd met 10 -8.