Afgelopen zaterdag was er veel publiek in gymzaal De Wiekslag in Enkhuizen. De eerste groep kleutertuimelaars heeft laten zien wat ze allemaal in de lessen hebben geleerd. De televisie- en vliegtuighoudgreep, de rol voorover en de achterwaartse val. Nu zijn de kinderen de vriendjes worp aan het leren. Na afloop kregen de kinderen allemaal een mooi diploma, iets te drinken en wat lekkers.

IMG_3656
Daarna was de groep ouder en kind tuimelaars aan de beurt. Het is een grote groep dus alle banken waren bezet met belangstellenden. De les begint met een tikspel. De tikkers rennen over de mat om alle kinderen en papa`s of mama`s te tikken. Bevrijden is een rol over de grote bal. De kinderen doen keurig een oor op de bal en rollen over de schouder. Daarna oefeningen met z`n tweeën of met de hele groep. De les wordt afgesloten met het krokodillenspel: het lievelingspel van de kinderen en de papa`s. Ook deze kinderen hebben een mooi diploma gekregen, iets te drinken en wat lekkers.
Daarna was de groep ouder en kind tuimelaars aan de beurt in Hoogkarspel, in gymzaal Om de Noord. Ook deze groep had veel publiek meegenomen. De les gaat ongeveer hetzelfde als in Enkhuizen. Deze groep is in september gestart en groeit al flink. De spelletjes en oefeningen worden gedemonstreerd door de kinderen met hun vader, moeder, opa of oma. Deze groep ging eveneens naar huis met een mooi diploma, iets te drinken en wat lekkers.
Het was een geslaagde dag voor alle kinderen en belangstellenden. Medio mei start er een nieuwe groep ouder en kind tuimelen in Grootebroek.